Nincs több kifogás, húzd fel végre a sportcipődet!
Lifestyle

Nincs több kifogás, húzd fel végre a sportcipődet!

  • 2022. március 10.

Tedd szokássá az edzést, és végül nyerd meg a harcot a gyengébb éned ellen.

Valószínűleg alig van olyan ember, aki ne tudná, milyen nehéz leszokni bizonyos dolgokról. Szerencsére kicsit könnyebb megszokni az újat, mint a régi, rossznak tűnő szokásokkal felhagyni. A University College London pszichológusa, Phillippa Lally tanulmánya szerint körülbelül 66 napba telik egy új szokás elsajátítása.


Hagyd, hogy az idő neked dolgozzon

Ezek után célt kell kitűzni. Természetesen aki logikusan gondolkodik, az szeretne fitt lenni vagy fogyni. Egy ilyen kívánság azonban túlságosan homályos lehet, jobb lenne, ha konkrét célt tűznél ki magad elé, például egy kerek feneket.

Az időfaktor döntő fontosságú, mert hozzá kell szokni az új feladathoz, hogy rutinná váljon. Példa mondat: "A következő 22 napban mindennap hibátlanul elvégzem a 7 perces edzést."


lifeline.de

Tarts ki, meg tudod csinálni!

Annak érdekében, hogy ne dobd be a törülközőt a 66 nap alatt, mindig újra kell fogalmaznod a célod. Osszuk el egy kicsit, nagyjából 3x22 napra. Minden alkalommal, amikor 22 egymást követő napot teljesítesz, vizsgáld felül a a céljaidat. Néha egy kicsit hozzá kell igazítani a körülményekhez, vagy kicsit magasabbra kell helyezni. Először is fontos, hogy ne add fel!

Megcsináltad, szuper! Ne hagyd most abba. Ügyelj arra, hogy folytasd, de ismételd meg: "A következő 22 napban minden este kétszer meg fogom csinálni a 7 perces edzést, hiba nélkül."

Tűzz ki egy időpontot az edzéshez

Mindenekelőtt érdemes alaposan szemügyre venni a napi rutint hogy mikor is van elég idő egy zavartalan edzésre. Minden nap este 7-kor eszel? Akkor előtte tudd le az edzést. Vagy te inkább a reggeli tornázó típushoz tartozol? Ez is rendben van, csak állítsd be az ébresztőórát 30 perccel korábban, és kezdd el az edzést. A legjobb, ha a futócipőt közvetlenül az ágy mellé teszed, vagy az edzőszőnyeget éjjeli szőnyegként használod.

Nem számít, mikor jön el számodra az ideális időpont, fixálj le egyet, és tartsd meg. Egyébként az is segíthet, ha időpontot egyeztetsz egy barátnőddel/barátoddal edzésre, például minden hétfőn és csütörtökön. Egy ilyen időpontot nagyon nehéz lemondani.


loox.com

Kényeztesd magad

A jutalom ereje – könnyebb új dolgokat tanulni, ha kapsz érte valamit. Sokkal kellemesebb, ha még aznap, közvetlenül edzés után jutalmazod meg magad. Például egy finom frissítő itallal, masszázzsal vagy kedvenc sorozatod egy epizódjával.

Mindenekelőtt arra kell ügyelned, hogy a feladat ne legyen túl nehéz és emiatt ne veszítsd el a kedved. Ne okozz magadnak kellemetlenséget. Egy komplett diétás program étrendváltással és egy sportprogrammal elég sok egyszerre. Kezdd az egyikkel, aztán ha belejöttél, jöhet a másik.


veganinthefreezer.com

forrás: gofeminin.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };