A 7 legfinomabb nyári koktél
Lifestyle

A 7 legfinomabb nyári koktél

  • 2022. május 18.

A nyári forróságban jólesik egy frissítő, jeges koktél. Ha mértékkel fogyasztod, ezek a hűsítő koktélok remek kísérői lehetnek egy nyári estének vagy kerti grill partynak.

Lássuk a recepteket: 

1. Mojito


Hozzávalók:

 - egy lime
 - cukor
 - mentalevél
 - 1 centiliter fehér rum
 - tört jég
 - szódavíz

Elkészítés:

A cukorból egy kevés víz hozzáadásával főzz cukorszirupot. Egy pohárba tölts tört jeget, dobd rá a mentaleveleket, facsard rá egy lime levét, önts rá ízlés szerint cukorszirupot –nagyjából 4 centilitert – és ugyanannyi fehérrumot.

Keverd össze, majd töltsd meg teljesen a poharat jéggel, és öntsd fel a koktélt szódavízzel. A leggyakoribb hiba, amit a mojito készítése közben el szoktak követni, hogy spórolnak a jéggel, hogy több hely maradjon a szódavíznek. Ne tegyél így, mert koktél helyett ízetlen limonádét kapsz. 


Shutterstock

2. Strawberry Colada

Hozzávalók:

 - 4 cl fehérrum
 - 2 cl kókusz szirup
 - 4 cl rostos eper szirup
 - 2,5 dl ananészlé
 - 2 cl tejszín
 - jég
 - díszítésnek eper és mentalevél

Elkészítés:

Egy shakerbe öntsük össze a 4cl fehérrumot, 4cl rostos eper szirupot, 2cl kókusz szirupot, 2 cl tejszínt, 2,5 dl ananászlevet és a jeget. A shake-errel alaposan rázzuk össze, majd öntsük ki pohárba. Díszítsük ízlés szerint.


casabugatti.com

3. Cosmopolitan

Hozzávalók:

 - 2 cl vodka
 - 1 cl triple sec
 - 1 kevés limelé
 - áfonyalé tetszés szerint
 - jégkockák

Elkészítés:

Az összes hozzávalót töltsd a shakerbe, majd alaposan rázd össze. Annyi áfonyalevet használj, hogy az ital mutatósan kitöltse majd a poharadat. Szűrd le, hogy ne maradjon benne jég, és ha van otthon, széles, magas talpas pohárba kínáld.


besthqwallpapers.com

4. Margarita

Hozzávalók:

 - 2 rész tequila
 - 1 rész Triple Sec
 - 1 rész limelé
 - só
 - jégkockák


Elkészítés:

A martinis poharak száján húzz körbe egy kis lime darabot, hogy benedvesedjenek, majd mártsd őket sóba. A tequilát a Triple Sec-kel és a limelével együtt töltsd shakerbe, adj hozzá sok jeget, majd rázd össze alaposan, és szűrd az előkészített poharakba.


simplejoy.com

5. Tequila Sunrise

Hozzávalók:

 - Tequila 4,5 cl
 - Grenadine szirup 1,5 cl
 - Narancslé 9 cl

Elkészítés: 

Töltsük a tequilát és a narancslevet egy jéggel teli pohárba és keverjük össze. Adjuk hozzá a Grenadinet, és ne keverjük újra. Díszítése: narancs szelet, koktél cseresznye, szívószál.


foodworthfeed.com

6. Cuba Libre

Hozzávalók:

 - 2 cl fehér rum
 - 5 cl kóla
 - fél lime leve
 - jégkockák

Elkészítés:

Egy magas pohárba csavard bele a lime levét és töltsd bele a vodkát. A poharat töltsd meg félig jéggel, majd öntsd fel kólával, és már fogyaszthatod is.


recepten.be

7. Bellini

Hozzávalók:

-  2 dl pezsgő
 - 1 cl cukorszirup
 - 2 dl  őszibaracklé
 - díszítéshez mentalevél és őszibarack

Elkészítés:

A cukorszirupot cukorból és egy kevés vízből te magad is főzheted. A pezsgőt tedd jéghideg helyre, mert minél hidegebben kerül a koktélba, annál finomabb lesz az ital. Tedd a hűtőbe a pezsgőspoharakat is, és csak a koktél elkészítése előtt vedd ki őket. A hideg pohárba töltsd bele a cukorszirupot és az őszibarack levet, majd töltsd fel a pezsgővel, és nagyon óvatosan keverd össze.


thenovicechefblog.com

forrás: bien.hu
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };