Itt a tavasz és vele együtt a cseresznyefa virágzás!
Lifestyle

Itt a tavasz és vele együtt a cseresznyefa virágzás!

  • 2024. április 04.

Az első cseresznyevirágzás láttán felébred a remény, hogy tényleg itt a tavasz. Nemcsak a kertben, de az erdő szélén és a vad sövényekben is feltörnek a fehér és rózsaszín felhők, színvillanások, amelyek szebb és melegebb időket hirdetnek.

Cseresznyefa virágzás

Sehol sem várják annyira a cseresznyevirágzást, mint Japánban. Amikor eljön az idő, úgy tűnik, az egész nemzet kint van a parkokban és a kertekben. A család és a barátok összegyűlnek, hogy megünnepeljék a hanamit, ami azt jelenti: „virágok keresése, piknik a cseresznyefák alatt”, hogy köszöntsék a tavaszt.


tripadvisor

A cseresznyevirágzás időpontja a tél súlyosságától függ. Csak akkor bontakoznak ki a virágzó cserjék, amikor a tartós fagy veszélye elmúlt. Japánban ez általában március közepe és vége között van. Svájcban, ahol tovább tart a tél, türelmesnek kell lenni, a fő virágzási időszak csak áprilisban kezdődik és májusig tart. Nemcsak a virágok bősége és extravaganciája lenyűgöző, hanem a finom, világos rózsaszíntől a mélyrózsaszínig terjedő virágok és a sötét, göcsörtös, kifejező gallyak és ágak kontrasztja is. A cseresznyefának ezért különleges státusza van Japánban és Kínában is, ahonnan számos faj és fajta származik.

forrás: events.at
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };