Kollagén - 5 étel a ráncok és a narancsbőr ellen
- 2022. június 02.
A kollagén igazi csodaszernek számít a ráncok és a narancsbőr ellen. Az öregedésgátló hatóanyag pedig szerencsére nem csak a krémekben, hanem számos élelmiszerben is megtalálható.
Kollagén ráncok és cellulit ellen
View this post on Instagram
2. Bogyós gyümölcs
Legyen szó eperről, áfonyáról vagy bodzáról: a bogyók erősítik a szervezet kollagén rostjait. Ez vonatkozik a piros gyümölcsökre és zöldségekre is, mint például a cseresznye, a paprika, a cékla vagy a paradicsom.
View this post on Instagram
3. Édesburgonya
Az édesburgonya nagy mennyiségű A-vitamint tartalmaz, amely serkenti a kollagéntermelést.
View this post on Instagram
4. Zabpehely
A zabpehely természetes kollagénfokozónak is számít. Ennek oka a bennük található L-arginin, ami jót tesz a sejtmegújulásnak.
View this post on Instagram
5. Diófélék
A dió nemcsak jó zsírokat, hanem L-karnitint is biztosít. Ez elősegíti a kollagén képződését, és így ellensúlyozza a bőr öregedését és a cellulitot is.
View this post on Instagram
forrás: fem.com / blueberriesconsulting.com