A 7 legszebb tó Európában
Lifestyle

A 7 legszebb tó Európában

  • 2024. január 29.

Ebben a cikkben Európa 7 legszebb tavát fedezzük fel. Ideális, ha pihentető nyaralásra vagy vízi tevékenységekre vágysz.

1. Lac du Bourget, Franciaország

A Francia Alpokban, Aix-les-Bains közelében található Lac du Bourget tökéletes hely a szórakozás és a kikapcsolódás eltöltéséhez. A tóban összesen tíz strand található, amelyek többsége karbantartott és őrzött. A tó vízi sportolási lehetőségek széles skáláját kínálja, így egy pillanatig sem kell unatkozni. Emellett a tó víz- és levegőminősége is kiemelkedően jó, az úszók és a horgászok legnagyobb örömére.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@_emy_38_ által megosztott bejegyzés


2. Zöld-tó, Ausztria

Az ausztriai Zöld-tó igazi álomcélpont. Ez a különleges tó télen száraz, de tavasszal megtelik kristálytiszta vízzel. Ezért a tó megcsodálására a legjobb időpont május/június. Sajnos 2016 óta már tilos a búvárkodás, így a tavat a partról kell megcsodálni.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alma (@almabekirovski) által megosztott bejegyzés

3. Bledi-tó, Szlovénia

Ez a gyönyörű tó és Bled óvárosa Szlovénia gyöngyszemei. A sziget közepén álló templom és az egyik hegycsúcson található csodálatos kastély képeslaphellyé teszik Bledet! Ez a tó ideális néhány napos kikapcsolódásra. Nem csak megmártózni a vízben, hanem túrázni, kerékpározni, csónakázni vagy kajakozni is lehet. A Bledi-tónál nem lesz hiány a természeti szépségről és a szórakozásról!

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Teodora Almasi (@teodora_almasi) által megosztott bejegyzés


4. San Mauricio-tó, Spanyolország

Békét és nyugalmat keresel? Akkor ez a különleges tó az Aigüestortes i Estany de Sant Maurici Nemzeti Parkban Lleidában,a te számodra megfelelő! A Barcelonától 4 órás autóútra található San Mauricio tavat 3000 méter magas hegyek veszik körül, és lenyűgöző kilátást nyújt. Ez a csendes hely az év bármely szakában gyönyörű. Bár különösen varázslatossá válik télen, amikor a tó befagy.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SARA (@56r6) által megosztott bejegyzés


5. Plitvicei-tavak, Horvátország

Természetesen ez az UNESCO Világörökség része sem hiányozhat Európa legszebb tavainak listájáról. A 16 Plitvicei-tó az azonos nevű nemzeti parkban található, és vízesések kötik össze őket. Nyáron nagyon zsúfolt lehet, de a tavak az év bármely szakában gyönyörűek. A parkban kellemes sétákat tehetsz, és hajókirándulással fedezheted fel a tavakat.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mayleah (@_mayleah_) által megosztott bejegyzés


6. Luzerni-tó, Svájc

A Luzerni-tó környéke a természet, a festői falvak és az óvárosok nagyszerű kombinációját kínálja. A környező hegyekben gyönyörű túrákat tehetsz és élvezheted a lélegzetelállító panorámát. Egy túra után pihenhetsz a tónál, úszhatsz vagy hajókirándulhatsz és felfedezheted a környéket.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vierwaldstättersee SGV (@vierwaldstaetterseelakelucerne) által megosztott bejegyzés


7. Braies-tó, Olaszország

A Braies-tó vagy Pragsi-tó egy lenyűgöző hely Észak-Olaszországban, körülbelül 100 km-re Bolzanótól. Itt gyönyörködhetsz a kilátásban, és elvarázsol majd a környezet. Ha romantikus vagy családi kirándulásra készülsz, pattanj fel az egyik fahajóra, és fedezd fel a tavat. A nap végén piknikezhetsz és pihenhetsz a tóparton.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lago di Braies/Pragser Wildsee (@lagodibraiesofficial) által megosztott bejegyzés


forrás: blog.musement / hustore.2022discountsale

Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };