6 tipp, amivel gyorsan javíthatod a hangulatodat a rossz napokon
Lifestyle

6 tipp, amivel gyorsan javíthatod a hangulatodat a rossz napokon

  • 2023. január 20.

A mi kezünkben van, hogy egy rossz napot jóvá varázsoljunk – ezzel a 6 egyszerű szakértői tippel javíthatod a hangulatodat.

Az olyan apróságok, mint ez a 6 szakértői tipp, javítják a hangulatot

Senki sem mondja, hogy könnyű, de megvan az erőnk hozzá, hogy magunk javítsunk a hangulatunkon, még akkor is, ha a dolgok nem mennek jól.

1. Egy általam kedvelt dal meghallgatása

Bebizonyosodott, hogy a zene befolyásolja az érzelmeket. Ha hallunk valamit, ami örömet okoz nekünk, az jutalom. Ha egyszerre énekelünk és táncolunk, ez a hatás fokozódik.

2. Gondolj a pozitív megerősítésekre

Amikor rossz napod van, jusson eszedbe néhány pozitív kijelentés, amelyek arra késztetnek, hogy átgondoljuk a napot, és áttekintsük a jó és rossz oldalait.

Idézet Audrey Hepburntől: "Hiszem, hogy a nevetés a legjobb módja a kalóriák elégetésének. Hiszek a csókolózásban, a sok csókban. Hiszek abban, hogy akkor is erősnek kell lennem, ha úgy tűnik, hogy minden rosszul sül el. Hiszem, hogy a boldog lányok a legszebbek. Hiszem, hogy holnap új nap lesz, és hiszek a csodákban."

3. Olvass vagy hallgass podcastot ahelyett, hogy a közösségi médiával foglalkoznál

Amikor rossz napod van, nem jó ötlet belesüllyedni abba az irreális tökéletességbe, amit a közösségi média gyakran közvetít. Próbálj leszokni a közösségi médiák ellenőrzésének szokásáról. Olvass! Az olvasás azonnal jó közérzetet vált ki, mert agyunk az olvasást örömmel és élvezettel járó pozitív tevékenységként értékeli. Ez tiszta dopamin. Az olvasás segít csökkenteni a szorongást és elszakadni a valóságtól.

4. Nézz meg egy filmet vagy sorozatot, ami megnevettet

A mindennapi életben a dopaminszint viszonylag állandó marad, de amikor új és élvezetes helyzetek elé állítanak bennünket, például sorozatot nézünk, az agy több dopamint termel.

5. Olyan parfümöt használj, amit szeretsz

Az illatok befolyásolják hangulatunkat, mert emlékekhez és érzelmekhez kapcsolódnak.

6. Séta a napon

Elméletileg naponta legalább két órát kellene a szabadban töltenünk, hogy szabályozzuk bioritmusunkat, mint például az alvás és az izomműködés. Ha egy hosszú séta nem lehetséges, menj ki a friss levegőre, akkor is ha nem süt a nap. Nézz fel az égbe anélkül, hogy bármi másra gondolnál. 

forrás: vogue / grazia-magazin
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };