Gyöngysor -  az év legszebb kiegészítője
Divat

Gyöngysor - az év legszebb kiegészítője

  • 2022. február 16.

A gyöngy nyaklánc korunk egyik legnagyobb ékszertrendje. Megmutatjuk, hol szerezheted be a legmenőbb modelleket.

Ez az ékszer a kiegészítők trendjévé vált, elsősorban a Chanel divatmárkának köszönhetően. Még ma is sok divatlány viseli a népszerű láncot. Jelenleg mindenhol megtalálható az interneten.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steph Olejniczak (@stepholejn)


A csinos ékszertrendet egyébként már nem csak estélyi ruhákkal viseljük, hanem a mindennapi megjelenésünkhöz is, az irodában, sőt a strandon is. A fiatal ékszercímkék, mint például a Bruna the Label vagy a Hola amor estudios megmutatják, hogyan viseljük ezt a trendet. Egyet már most kijelenthetünk: a gyöngy nyaklánc az év trendkiegészítője, és nem hiányozhat egyetlen ékszerdobozból sem. 

Modern gyöngy nyaklánc arany színben

A szép gyöngyökkel díszített modern nyakláncok főként édesvízi gyöngyökkel készülnek, amelyek egyenetlen formájuk miatt különösen feltűnőek. Az arany szín tökéletesen kiegészíti a cserzett nyári arcszínt. 


Como Necklace / BRUNA
 
Lánc medállal

Egy csinos gyöngy medált is akaszthatsz kedvenc nyakláncodra. Vannak aranyszínű modellek is, amelyeken apró medálokként lógnak az édesvízi gyöngyök. Szerelmesek vagyunk ebbe a modellbe!


Mykonos Necklace / BRUNA


Milyen típusú gyöngyök vannak?

A gyöngy nem csak gyöngy. Ismét számos változat létezik, amelyek mindegyike nagyon egyedi, amint azt a "Brogle" szakértői tudják. Összefoglaljuk a legfontosabbakat:

Akoya gyöngy

Az Akoya gyöngyöt eredeti gyöngynek is nevezik, és Japánból származik. Az Akoya gyöngyök kicsik és eredetileg fehérek. A mai napig formálják a gyöngyláncok jellegzetes arculatát. A sósvízi gyöngyöt az Akoya osztriga termeli. A legkisebb osztriga, amely képes gyöngyöt készíteni. Éppen ezért a népszerű gyöngyök mindössze két-kilenc milliméteresek.

Édes tengeri gyöngyök

A gyöngyök királynője a dél-tengeri gyöngy. Burmából, Ausztráliából és Indonéziából származik, és ezüst ajkú gyöngykagylóból állítják elő. A természetben az édes tengeri gyöngy akár 30 cm-re is megnő. A színspektrum a fehértől a rozén át a pezsgős árnyalatokig terjed.

Tahiti gyöngyök

A tahiti természetes gyöngyöket fekete gyöngynek is nevezik. Színárnyalataik az ezüstszürkétől a kék-szürkén át a kékeszöldig és ritka esetekben a feketéig is terjednek. A gyöngyosztrigában keletkeznek, és akár 30 cm-re is megnőhetnek.

Édesvízi Gyöngy

Jelenleg a legnépszerűbb gyöngy az édesvízi gyöngy. Nem a tengerben terem, hanem tavakban és folyókban. Az eredeti gyönggyel ellentétben formája egyenetlen. Itt is vannak szép árnyalatok a fehértől a rozén át a lazac színekig.
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };