Mentsd meg a kapcsolatod
Szerelem

Mentsd meg a kapcsolatod

  • 2022. március 01.

A rózsaszín köd sajnos nem tart örökké. Mit tehetünk ilyenkor? 

Tudtad, hogy a párkapcsolatban élő párok fele szakít? Természetesen minden kapcsolatnak megvannak a maga árnyoldalai. Mit tehetsz, hogy ez a mélypont ne vezessen a párkapcsolatod végéhez?

Miért megy tönkre egy kapcsolat? 

Szinte mindenki nagy szerelemről álmodik. Egy kapcsolat elején általában azt hisszük, hogy most megtaláltuk. Ám amint az első pillangók a gyomorban abbahagyják a repülést, és beköszöntöttek a mindennapok a partnerségbe, gyakran magával hozza az első kríziseket. A veszekedések, a kommunikáció hiánya vagy a mindennapi dolgokkal kapcsolatos konfliktusok kisebb-nagyobb kapcsolati krízisekhez vezetnek, és mielőtt valóban dolgoznánk a kapcsolaton, ezek a problémák általában a végén elváláshoz vezetnek. Szereted a párodat, de úgy érzed valami nincs rendben? Ha meg akarod menteni a kapcsolatodat van néhány tippünk, ami talán segíthet.

1. Beszélgessetek őszintén!

Akár több év kapcsolat után, akár néhány hónap után – mindig lehet oka annak, hogy az egyik partner már nem boldog a párkapcsolatban. Ennek viszont nem lenne szabad mindig veszekedéssel vagy akár elválással végződnie. A kapcsolat megmentésének egyetlen módja van: őszinte beszélgetések. Ha nyíltan kifejezitek igényeiteket és érzéseiteket, akkor van olyan alap, amelyen együtt dolgozhattok.

2. Lépj ki a mindennapokból

Ez nem azt jelenti, hogy holnap azonnal nyaralni kell menni. Egy ilyen szórakoztató menekülés a hétköznapokból nem ad új lendületet a kapcsolatodnak, a hiányzó igényeket pedig biztosan nem elégítik ki. Rendszeresen szánjatok időt arra, hogy kiszabaduljatok a mindennapi stresszből. Randevúzzatok! Menjetek el együtt étterembe, moziba vagy sétáljatok egy nagyot a parkban.

3. Szánj időt magadra

Még akkor is, ha úgy hangzik, hogy ez még jobban eltávolít a partneredtől: szánj időt magadra. Egyetlen kapcsolat sem erősödik meg, ha egy másodpercet sem töltötök külön, és nem adsz magadnak semmilyen szabadságot. Éppen ellenkezőleg – a távolság hiánya gyakran csak felesleges feszültséget okoz a párok között, és elkerülhetetlennek tűnik a kapcsolati válság. Most őszintén, miről beszélj a pároddal, ha mindig ott van veled? Ezért fontos, hogy külön is minőségi időt töltsetek el. Legyen ez egy esti kiruccanás, vagy egy nyaralás a barátokkal. A párodnak is ezt kell tennie, és nem kell aggódnod, mert végül is megvan a bizalom és a szeretet egymás iránt. 

forrás: jolie.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };