Viszlát szexuális kedvetlenség  – 3 faktor a több szexért
Szerelem

Viszlát szexuális kedvetlenség – 3 faktor a több szexért

  • 2022. március 07.

Ha fokozni akarjuk a szex iránti vágyat, akkor aktívan dolgozhatunk rajta és fejlődhetünk tovább. Ha bizonyos faktorokat beépítünk az életünkbe, és olyan életet teremtünk, amely tele van örömmel és élvezettel, akkor visszatér a szexualitás iránti vágy.

1. Egy kis unalom nem árt

Folyamatosan elfoglaltak vagyunk. Még a szabadidőnkben is állandóan csinálnunk kell valamit, vagy néznünk kell valamit. Ennek az állandó tevékenységnek köszönhetően már nem unatkozunk. Kár érte, mert ha unatkozunk, sokszor eszünkbe jutnak izgalmas tennivalók. Unatkozzatok eg kicsit a pároddal, aztán nézzétek meg mi lesz belőle.

A kapcsolat elején gyakran elég volt, ha a partnered jelen volt, vagy valami kedveset mondott. Azonnal kedvet kaptál a szexhez. Ez a fajta vágy a másik iránt egyre ritkább a hosszú távú párkapcsolatokban. Ha azonban tudatosan a jóra és az erotikusra irányítod a tekinteted a partneredben, újra előjöhet az ilyen "ez egy csodás férfi, azonnal szexelni akarok vele" vágy. 

2. Értékeld és becsüld a tested

Hogyan bánsz a testeddel? Megbecsülöd? Megengeded magadnak, hogy szépnek, érzékinek és szexinek érezd magad a bőrődben?

Eláraszt minket a média arról, hogy milyennek kell lennie egy gyönyörű testnek. Tudjuk, hogy ezt a társadalmunkban uralkodó szépségideált csak kevesen érik el, de az erre való törekvés is hozzátartozik. A reklámok ügyelnek arra, hogy továbbra is a szépség eszméit testesítsék meg, ugyanis ha mindenki elégedett lenne a testével, a szépségipar kevesebb terméket adna el.

Ha elismerően viszonyulsz a testedhez, akkor törődsz is vele. Bánj jól a testeddel, mozgasd meg, gondold át milyen ételek tesznek jót neki és beszélj vele kedvesen.
A tested megbecsülése azzal kezdődik, hogy abbahagyod a negatív gondolkodást. Ne arra konentrálj, hogy mit nem szeretsz magadon, hanem, hogy mit SZERETSZ.

3. Relaxálj

A stresszt sok ember kedvetlenségének fő okaként említik. Ha olyan életet élsz, amelyben van időd önmagadra, az megelőzi a stresszt. Például, ha későn érkező vagy, és minden alkalommal stresszeled magad, hogy ne jelenj meg túl későn, az minden alkalommal stresszt okoz. Ennek az elkerülése érdekében minden találkozóra indulj el 15 perccel hamarabb. Ha 15 perccel korábban érkezel, akkor vihetsz magaddal egy könyvet és olvashatsz, gyönyörködhetsz a környezetben vagy sétálhatsz. 

Ha stresszes napod volt, a tánc, az edzés vagy a séta segíthet jobban érezned magad. A mozgással jelzed a testednek, hogy valamit teszel magadért, és a tested jobban el tud lazulni utána. Egyesek viszont a szexet használják a stressz enyhítésére, ami lássuk be, egészen kellemes levezetés.

Ha ezt a 3 faktort beépíted az életedbe, változást fogsz tapasztalni. Szexuális lények vagyunk, és minden olyan tényező, amely segít abban, hogy jobban érezzük magunkat az életben, növeli a szex iránti vágyat.

forrás: beziehungsweise-magazin.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };