6 apró jele annak, hogy szerelmesebb vagy, mint gondolnád
Szerelem

6 apró jele annak, hogy szerelmesebb vagy, mint gondolnád

  • 2022. április 20.

Tényleg léteznek pillangók? Valóban belezúghatsz valakibe az illata alapján? Miből tudhatod, hogy szerelmes vagy, de úgy igazán?

A szerelem egészen elképesztő dolgokra képes. Most nagyon creepy és szuperhősfilmbe illővel kezdjünk - egyes kutatások kimutatták, hogy a szerelmespárok, miután 3 percen keresztül egymás szemébe néztek, képesek szinkronizálni a pulzusukat. (Oké, a dolog nyilván nem ér fel mondjuk Doctor Strange képességeivel, de akkor is!) Ennél is félelmetesebb, hogy az, amikor belezúgsz valakibe, pont úgy hat az agyra, mint egy adag kokain. Igen, a szerelem több eufóriát kiváltó vegyi anyagot termel, és az agyad 12 területét stimulálja egyszerre. A kísérletek során arra is rájöttek, hogy már annak is fájdalomcsillapító hatása van, ha a szerelmed fotóját nézegeted. Mikor tudod, hogy beütött? Egy sor apró és vicces jelből. 

AZ AZ ILLAT

Megvan az az érzés, amikor belefúrod magad a másik nyakába, igen, akkor is, ha aznap még nem randizott a zuhannyal (pedig elméletileg mindenki jobban járt volna), és nem szédülsz a bukéjától? Pedig testes, érett, egy jó francia sajt is elbújhatna mögötte, plusz ha másról lenne szó, már rég elájultál volna. Köszönj szépen a feromonoknak, és a ténynek, hogy bizony komoly hatással van rád a másik. Ezek a titkos és dörzsölt kis kémiai anyagok nagy szerepet játszanak a párválasztásban, igaz, a tudomány még csak az állatoknál igazolta, akiknek klasszisokkal kifinomultabb a szaglása, mint nekünk.

EGYSZERŰEN JÓ VELE(D)

Órákat késik a vonatod, ő törött lábbal fekszik otthon, és anélkül feledkeztek bele 3 órányi chatalésbe, hogy bármelyikőtök is egy unalmas és erőltetett mizuval nyitotta volna meg a beszélgetést. Vagy éppen órákon át sétáltok, miután lerobban az autótok, ami alapesetben halálra idegesítene, de vele még ebből is 10 pontos romantikus vígjáték lesz. Darcy Sterling párkapcsolati szakértő szerint az, ha valakivel mindennél jobban szórakozol egy egyébként nem kifejezetten szórakoztató helyzeten, az egyértelműen jelzi, hogy mélyebb a kapcsolatotok, mint hinnéd. 

ÖLELÉS VS. SZEX

Alap, hogy minden szabad pillanatot áthancúroznál vele, de az is lázba hoz, hogy hozzá bújj, átöleld vagy kispárnának használd a mellkasát, csak hogy egy igazán nagy klasszikust idézzünk? Nicole Moore párkapcsolati coach úgy gondolja, hogy az ölelés és a bújás igénye tökéletes bizonyíték, hogy a szimpla vágyon kívül egyre jobban kötődsz hozzá. Ha az ötlet, hogy egész éjjel mellette aludhass, ugyanolyan boldogsággal tölt el, mintha egyáltalán nem vesztegetnétek alvással az időtöket, azt jelenti, hogy érzelmileg is megérkeztél a kapcsolatba. 

A VILÁG LEGEGYSZERŰBB MUNKÁJA

Vele lenni sima ügy, semmi dráma, nulla bonyodalom, egyszerűen ösztönösen sodródtok minden olyan élmény felé, ami mindkettőtöknek JÓ. Mint valami egyenlet, ami megoldja magát, holott nem is vagy jó matekból, és egyébként is küszködtél a kegyelem hármasért. Megvan az aranyszabály, hogy egy kapcsolat akkor működik, ha dolgozol rajta? Na, a kezdeti fázisban ez a munka olyan simán megy, hogy semmi máson nem dolgoznál – rajta kívül. 

MÁRIS HIÁNYZIK

Ismerős, amikor elköszöntök, hogy végre valami hasznosat is csináljatok végre, megy mindenki a dolgára, és ezt simán megemészted? Na és az, amikor elköszöntök egymástól, megy szépen mindenki a dolgára, te pedig azon kapod magad, hogy kétpercenként a mobilod sasolod, mert semmi másra nem vágysz, csak arra, hogy újra feltartson?

OLVASSUK ÚJRA

Az ő világában talán nem különösebben léteznek vesszők (ha mégis, biztosan nem lesz jó helyen), és kicsit olyan érzésed lehet, mintha helyesírási hibák ellen sem oltották volna be úgy egy egész általános iskolán keresztül. Te akkor is úgy érzed, hogy ő a kedvenc íród és kész, egyszerűen MINDENT hajlandó vagy újraolvasni tőle. Ha már fejből idézel, akkor azzal szórakoztatod magad, hogy random szűrsz rá olyan szavakra és kifejezésekre, ami szerinted kizárt, hogy valaha is elhangzott köztetek. Pedig hidd el, elhangzott. 

forrás: cosmopolitan.hu
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };