Audrey Hepburn szépségének titkai
Szépség

Audrey Hepburn szépségének titkai

  • 2022. április 03.

Hollywood aranykorának egyik ikonja volt Audrey Hepburn, akit olyan filmekben díjaztak, mint az Álom luxuskivitelben és a Római vakáció. Ő volt az elegancia és a szépség eszményi mintaképe. Stílusa még a mai napig is meghatározza a divatipart. Mi volt a szépségének titka?

Audrey szépségtitkai nem csak kívülről, hanem belülről is jöttek. Híres mondata az volt, hogy “A szép ajkaiddal csak szép és kedves szavakat mondj.” Ezt a mottót ő nagyon sokszor alkalmazta, aki ismerte, azt mondta, hogy Audrey szépsége tényleg belülről jött. Mi volt még a titka? Íme a lista!

1. Egy profi bőrgyógyász

Marilyn Monroe, Grace Kelly és Ava Gardner mellett Audrey Hepburn is László Ernő bőrgyógyászhoz fordult, akinek bőrápoló termékei ma is léteznek. „A szépségem 50 százalékát édesanyámnak köszönhetem, a másik 50 százalékot pedig László Ernőnek” – mondta egyszer.

2. A hidratálás a kulcs

Az első Audrey féle szabály egyszerű - hidratálj! A hidratálás regenerálja a bőrt és segít, hogy a sejtjeid újjáépüljenek, és a bőröd puha maradjon. A hidratalást kívülről krémekkel, belülről pedig sok vízzel oldotta meg.

3.  A burgonya csodákra képes

Az alacsony zsírtartalmú burgonya gazdag C-vitaminban, antioxidánsokban és magnéziumban, amelyek mind hozzájárulnak a ragyogó bőrhöz. Audrey sok burgonyát fogyasztott mindenféle módokon elkészítve.

4. Egyél sok szezonális gyümölcsöt és zöldséget

Audrey fia mesélte el az utókor számára, hogy édesanyja rengeteg piacot látogatott anno. Télen az ásványi anyagokban és C-vitaminban gazdag gyümölcsöket és zöldségeket részesítette előnyben. Nyáron, mivel a test kevesebb energiát fogyaszt, de több vizet veszít, így a vízzel töltött lédús zöldségek és gyümölcsök voltak a bevásárlólistájának tetején.

5. Légy büszke a korodra

Audrey egyáltalán nem félt attól, hogy öregszik. Természetesen vette a ráncok jelenlétét, vagy azt, hogy őszül. Nem panaszkodott a fehér haj miatt, inkább élvezte az idősebb éveit. 

6. Egyél kevesebb húst

Audrey is evett húst, de nagyon keveset és kis adagokban. Mivel a veganizmus akkoriban még nem volt jelentős, így ezzel is megelőzte Audrey a korát.

7. A szempilla trükk

Annak érdekében, hogy Audrey szempillái mindig kifogástalanok legyenek Alberto De Rossi sminkmester segített neki. Sminkeléskor, amikor Alberto felvitte a spirált a szempillákra, akkor egyenként elválasztotta az összeragadt pillákat egy tű segítségével, így növelve a pillák tömöttségét.

8.  Az erős szemöldök ereje

Jóval azelőtt, hogy Cara Delevingne lenyűgözte volna a divatvilágot dús szemöldökével, ott volt Audrey Hepburn, aki egy sötétbarna szemöldökceruzával tovább erősítette természetesen erős szemöldökét. Még ma is számtalan útmutató és oktatóvideó létezik, amelyek bemutatják, hogyan lehet elkészíteni egy olyan szemöldököt, mint Audrey-é.

9. Mindig alaposan el kell távolítani a sminket

"Színházban dolgozva láttam, hogy mit tehet a bőrrel, ha nem távolítom el megfelelően a sminket" - mondta Hepburn, aki "szappan-víz"-ként írja le magát. Míg a szappan manapság már nem ajánlott az arc tisztítására, erősen ajánlott minden reggel és este egy jó arctisztító használata.

forrás: vogue.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };