Ez történik, ha a színészek felizgulnak egy szexjelenet forgatásakor
Lifestyle

Ez történik, ha a színészek felizgulnak egy szexjelenet forgatásakor

  • 2022. április 12.

Ez a kínos szitu gyakrabban előfordul, mint gondolnád…

Míg a legtöbbünk számára valószínűleg extra kellemetlen lenne egy emberekkel teli szobában orgazmust imitálni, a színészeknek ez is hozzátartozik a munkájukhoz. Ám még így is gyakran elő szokott fordulni, hogy a sikamlós jelenetek forgatását egy nem várt reakció (khm, erekció) miatt le kell állítani. Bizony, még a legprofibb sztárokkal is megesik időnként, hogy egy-egy szexjelenet forgatása alatt önkéntelenül is felizgulnak. A nők ebből a szempontból szerencsésebbek, hiszen az ő szexuális izgalmuk a környezetük számára láthatatlan tud maradni. De vajon mi történik akkor, ha egy szexjelent forgatása közben a férfi színész bármennyire próbálja, nem tudja titokban tartani az izgalmát?      

David Thackeray, intimitás-koordinátorként dolgozik több nagy hollywoodi stúdiónál, úgyhogy az ilyen és hasonló kellemetlen helyzetekre már megvan a jól bejáratott technikája. A szakember az Insider magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy a színészek és a stábtagok egyik legfontosabb feladata az intim jelenetek forgatása közben, hogy természetesnek fogadjanak el minden önkéntelen testi reakciót.

„VILÁGOSSÁ KELL TENNI MINDENKI SZÁMÁRA, HOGY EZ EGY NORMÁLIS DOLOG, ÉS A LEGROSSZABB AMIT TEHETÜNK, HA NEM VESZÜNK RÓLA TUDOMÁST, ÉS FOLYTATJUK A FORGATÁST” – magyarázta.

Thackeray szerint tehát, ha egy férfi színésznek merevedése lesz forgatás közben, arról igenis tudomást kell venni, és nem megpróbálni figyelmen kívül hagyni. Persze ez még véletlenül sem jelenti azt, hogy direkt fel kellene hívni például a többiek figyelmét a problémára.

„NEM KELL MUTOGATNI, NAGY ÜGYET CSINÁLNI BELŐLE, VAGY BÁRMI. ÉN EGY ILYEN HELYZETBEN MINDIG ADOK 5 PERCET A SZÍNÉSZEKNEK, HOGY LE TUDJANAK NYUGODNI, ÖSSZE TUDJÁK SZEDNI MAGUKAT. HA PEDIG KÉSZEN ÁLLNAK RÁ, FOLYTATUNK MINDENT OTT, AHOL ABBAHAGYTUNK.”

David Thackeray szerint a szexjelenetek forgatása alatt szinte mindig előfordulnak ilyen esetek,  éppen ezért ő az egész stábot jó előre fel szokta készíteni minden eshetőségre. „Az egész stábot fel szoktam világosítani arról, hogy pontosan milyen jeleneteket fogunk forgatni, mennyi meztelenség lesz látható benne, és hogy milyen egyéb helyzetek fordulhatnak elő. Mindenkinek jobb, ha nincsenek meglepetések, és tudatosan tudnak készülni rá” – tette hozzá Thackeray.

Nem titok, hogy a szextől túlfűtött Bridgerton első évadának forgatását is egy intimitás koordinátor segítségével vezényelték le, aki nagyban megkönnyítette a két főszereplő munkáját. Phoebe Dynevor egy interjúban tavaly azt mesélte, hogy a sorozatban látott szexjelenetek előkészítése és megkoreografálása hónapokba telt, az intimitás koordinátoruk segítségével ugyanis minden egyes mozdulatot, gesztus és pillantást előre megterveztek. „Nincs annál rosszabb, amikor az adott pillanatban kell a színészeknek eldönteniük, hogy hol a határ” – magyarázta később Lizzy Talbot, a sorozat intimitás koordinátora, aki, ezeket a kellemetlen helyzeteket szerette volna kiküszöbölni a rengeteg gyakorlással.

forrás: cosmopolitan.hu
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };