Az otthoni hajfestés 5 előnye
Lifestyle

Az otthoni hajfestés 5 előnye

  • 2022. április 14.

Nem jó ötlet a saját hajfestés? Ó dehogynem! Mert az otthoni színezések nem csak az alacsony árral nyűgöznek le. Öt érvünk van, amelyek biztosan meggyőznek.

Befestenéd a saját hajad? A fodrászok szelíd mosollyal szeretnek ellene tanácsot adni, de hogy őszinte legyek - rég elmúltak azok az idők, amikor kétségbeesett vásárlók érkeztek a szalonba, mert a drogériás hajszín nem azt ígérte, amit a csomagoláson hirdettek. Időközben az otthoni hajfestékek viszonylag jól ki tudták szabadítani magukat gonosz arculatuk alól, és a színt saját kezűleg keverni már nem olyan kockázatos, mint gondolnád.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🔮Vanessa Hudgens🔮 (@vanessahudgens)


Aki tartózkodik az extrém trendektől, és figyelmesen elolvassa a csomagoláson található instrukciókat, az minden bizonnyal saját kezűleg is megtudja oldani a hajfestést. Még most sem győztünk meg? Akkor figyelj!

1. Időben rugalmas vagy

Mindannyian tudjuk - a hajtövek már festésért kiáltanak, de kedvenc fodrászodnak négy (!) hétig nem lesz időpontja. Az idegösszeomlás fenyeget, amit egyébként otthoni festéssel könnyedén elkerülhetsz. Nagyon jó lehet, ha nem függsz mások időbeosztásától, és időnként csak otthon fested be a hajad. 

2. A pénztárcát többféleképpen kíméli

Valójában ez nyilvánvaló, de az otthoni színezéssel valóban sok pénzt takaríthatsz meg! A népszerű profi szolgáltatásnak nem csak költsége nincs, maga a festék sokkal olcsóbb a drogériában vagy az interneten. A következő kerületben lévő kedvenc fodrászodhoz való utazási költség pedig fel sem merül.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S • H • Y • N • E (@shynenow)


3. Jó cselekedet a környezetért

A drogériás hajszínek igazi úttörők a természetesség terén. Ma már majdnem ugyanannyi színezék található a polcokon, amelyek tisztán növényi alapúak, biológiailag lebomlanak, és csekély mértékben hatnak a hajra és a környezetre, mint a "normál". A puha eredmény előnye mellett a saját négy falaidon végzett hajfestésnek mindenképpen van pluszja a hajvédelem és a fenntarthatóság szempontjából.

4. Te döntöd el, milyen színű legyen

A fodrászok általában el tudják dönteni, melyik hajszín illik hozzánk vagy sem. De! Néha annyira beleszeretünk egy hajszínbe, hogy nem számít, mit gondolnak mások. Például, ha tűzvörösre szeretnéd festeni a hajadat - az álmod biztosan valóra válik egy otthoni festéssel. A saját fürdőszobádban senki sem fogja azt mondani, hogy "nem illik hozzád a szín".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by eSalon (@esalon)


5. Több énidő

Természetesen ez nézőpont kérdése, de egy fodrász szék, a hajszárító állandó zaja vagy a pár percenként nyíló szalonajtó nem mindenkit pihentet meg. Ha szereted a fodrászat hangulatát, továbbra is élvezd, és használd egy kis énidőre. Azok számára, akik szeretnék otthon is kipróbálni a hajfestést, Netflix maratonra, táncos bulikra és finom ételekre számíthatnak, miközben a festék csodát művel a hajjal. Mindenképp csak nyersz vele!

forrás: brigitte.de

Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };