Közösségi média detox - Íme, miért kerülte Selena Gomez évekig az internetet
Lifestyle

Közösségi média detox - Íme, miért kerülte Selena Gomez évekig az internetet

  • 2022. április 19.

Önmagunk megtalálása, jelen és most jelenléte és a lényegre összpontosítás – Selena Gomez egyértelműen a példaképünk.

Selena Gomez megmutatta nekünk, hogyan - a színésznő több mint négy évig offline volt.

Nem hittük volna, hogy egy híresség képes ellenállni a rosszindulatú internetes kommentek szirénénekének, de nemrég bebizonyosodott, hogy tévedtünk, amikor Selena Gomez énekesnő, színésznő és mentális egészségügy szószólója bevallotta, hogy elkötelezte magát amellett, hogy offline állapotban kell maradnia. "Négy és fél éve nem voltam az interneten" - mondta Gomez a Good Morning America-nak hétfőn, és hozzátette: "Teljesen megváltoztatta az életemet. Boldogabb vagyok. Többet vagyok jelen. Több kapcsolatom van az emberekkel. Ettől jól érzem magam." 

Nem arról álmodoztunk, hogy egy ideig offline leszünk?

Nem különösebben reális számunkra az offline állapot idealizálása – elvégre újságírók vagyunk, szeretünk dolgozni, de igazság szerint alkalmanként álmodozunk arról, hogy kilépünk az internetes fiókunkból, leállítjuk a laptopunkat, elköltözünk egy távoli helyre, például a Tahoe-tóhoz, ahol csend és nyugalom van...

A közösségi médiától való elszakadás jót tesz az agyunknak

Ha úgy hangzik, hogy könnyedén beszélünk a kevesebb online élet mentális egészségügyi előnyeiről, megnyugtatunk - szilárdan hiszünk abban, hogy a közösségi médiától való szünet, legalábbis alkalmanként, jót tesz az agynak, és úgy tűnik, hogy az internethasználatban bekövetkezett apró változások boldogabbá és nyugodtabbá teszik az embert.

forrás: vogue.com
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };