Hihetetlen! Ez az 5 dolog történik a testeddel tavasszal
Lifestyle

Hihetetlen! Ez az 5 dolog történik a testeddel tavasszal

  • 2022. május 02.

A tavasz hosszabb nappalokat és többnyire melegebb hőmérsékletet hoz. Milyen hatással van ez a szervezetünkre?

Ez történik a testeddel tavasszal



1. A tavasz pihenést hoz

Tavasszal jelentősen meghosszabbodnak a nappalok, és az amerikai kutatócsoport szerint ez érzelmi megkönnyebbüléshez is vezet. Bebizonyosodott, hogy tavasszal sokkal lazábban és stresszmentesebben éljük mindennapjainkat, mint más évszakokban.

2. Tavaszi láz

Az úgynevezett „tavaszi láz” mögött nem csak egy mondás, hanem az életminőség mérhető javulása áll. A bőrön megnövekedett napsugarak hatására például több endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel, és jelentősen megnő a hangulatteremtő szerotonin felszabadulása is. A tavaszi vitalitás a téli melatoninszint elnyomásából fakad.

3. Fejfájás

A szezon nem csak pozitív hatással van ránk. Bár általában melegszik, az időjárás gyakran nagyon változékony. Még azok is gyakran panaszkodnak fejfájásra, akik nem túlságosan érzékenyek az időjárásra.

4. Főszezon allergiásoknak

A tavasz másik negatívuma a magas (fű)pollenterhelés. Ez biztosítja, hogy a pollenallergiában szenvedő magyar lakosság körülbelül 15%-a vágyik a télre, és reménykedik a szezon gyors befejezésére.

5. Tavasszal erősödik a memória

A hosszú tél után sokszor a legapróbb napsugár is kiűz minket a házból, hogy elmenjünk sétálni a barátokkal vagy meginni egy kávét. A napon töltött több idő az agyunkra is pozitív hatással van, és javítja annak teljesítményét.

forrás: cosmopolitan.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };