Csökkentsd a stresszt! Ezzel a 2 perces trükkel azonnal nyugodtabb leszel
Lifestyle

Csökkentsd a stresszt! Ezzel a 2 perces trükkel azonnal nyugodtabb leszel

  • 2022. június 22.

Feszültnek és nyugtalannak érzed magad? Akkor ez a trükk gyorsan orvosolja a helyzetet, és nincs szükséged semmire hozzá.

Csökkentsd a stresszt! Ezzel a 2 perces trükkel azonnal nyugodtabb leszel

Vannak napok, amikor csak stresszesnek érezzük magunkat. Ennek okai különbözőek lehetnek. Legtöbbször a munka kimerít lelkileg, de lehet, hogy a gyerekek vagy más magánprojektek is. Fontos, hogy ne várjunk túl sokat a szervezetünktől, mert a tartós stressznek súlyos következményei lehetnek. Persze az lenne a legjobb, ha rendszeresen pihentetnéd a szervezeted, nehogy eleve stressz üzemmódba kerüljön. De ha egyáltalán nem lehet megelőzni, itt van egy nagyszerű gyakorlat, amellyel azonnal, néhány percen belül csökkentheti a stressz szintjét, és ehhez nincs is szükséged semmire. 

Ezzel a 2 perces gyakorlattal csökkentheted a stresszt

A következő gyakorlat tökéletes, ha akutan stresszes helyzetben vagy. Közvetlenül egy fontos találkozó előtt, például amikor a gyerekek a fejeden táncolnak, vagy amikor utazol. Biztosan hallottad már, hogy a légzés kulcsfontosságú tényező a relaxációban. Nem véletlenül a jóga az egyik legpihentetőbb sport, hiszen a helyes légzés fontos szerepet játszik. A következő 2 perces gyakorlat is a légzésről szól.

1. Ülj egyenesen. Most vegyél egy mély levegőt, és húzd ki a levegőt a gyomrodból a mellkasodba, hogy felemelkedjen. Közben számolj négyig.

2. Lélegezz ki lassan, és számolj újra négyig. Miközben ezt teszed, engedd le a vállad, és húzd össze a lapockáid hátul, és nyomd előre a mellkasod.

3. Ismételd meg a gyakorlatot kétszer. A legjobb, ha becsukod a szemed.

Ezért csökkenti a gyakorlat a stresszt

A szabályozott légzés több oxigént biztosít az agynak. Ez biztosítja, hogy jobban tudj koncentrálni, és jelzi a szervezetednek, hogy ébren vagy és fogékony. A vállak összehúzása is segít a feszültség oldásában.

forrás: glamour.de / aeroscan.com
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };