5 ok, hogy miért érdemes C-vitaminos arcápolót használni nyáron
Szépség

5 ok, hogy miért érdemes C-vitaminos arcápolót használni nyáron

  • 2022. május 04.

A C-vitamin mindig jó választás, de a napsütéses időszakban különösen sokat tehetsz a bőrödért, ha ez a hatóanyag szerepel az arcápolási rutinodban.

Ha te is azok közé tartozol, akik nyáron kevesebb, könnyedebb arcápolót szeretnek használni, akkor van egy fontos infónk számodra: A C-vitaminról semmiképp ne mondj le! Választhatod könnyű szérum, arclemosó vagy akár fényvédő formájában is, de mindenképp legyen ott a mindennap használt bőrápolóid összetevői között. A pofid nagyon hálás lesz érte!


getty images

1. Ragyogást ad

Az egyik legfontosabb, amiért annyira szeretjük a C-vitamint, hogy finom, természetes ragyogást ad a bőrnek. Ez nyáron, amikor kevesebb kozmetikumot használunk, gyakrabban mutatkozunk alapozó nélkül, vagy cseréljük le a jól fedő alapozót könnyedebb BB-krémre vagy színezett hidratálóra, nagyon jól jön. Nem is kell ilyenkor a tökéletesen hibátlan arcbőrre törekedni - ha ápolt, jól hidratált, és a C-vitamin hatására üde, életteli árnyalatú, már nyert ügyed van.

2. Halványít

Ez a hatóanyag nagyszerűen bevethető pigmentfoltok ellen, és akár a pattanások után maradt foltokat, hegeket is képes lehet halványítani. Akinek problémás a bőre, annak nyáron ez különösen fontos – ahogy az is, hogy az ilyen problémás bőrt tilos napoztatni. A direkt, erős napfény nem tesz jót a pattanásos bőrnek!

3. Felturbózza a fényvédőt

Bizony, ha reggel használod, mielőtt fényvédőt vinnél fel, annak hatékonyságát fokozhatja – és ez bizony elég jó érv ahhoz, hogy egy könnyed C-vitaminos szérummal indítsd a napot!

4. Antioxidáns

A szabad gyökök ellen is nagyon hatékonyan bevethető ez az antioxidáns hatású összetevő. Nyáron, az erős UV-sugárzás hatására a megszokottnál több szabad gyök termelődhet – a C-vitamin külsőleg és belsőleg is segíthet ezek semlegesítésében.

5. Kollagénkirály

A C-vitamin egyik legfontosabb jótékony hatása, hogy fokozza a szervezet saját kollagéntermelését. Ennek köszönhetően ha például magaddal viszel egy jó C-vitaminos terméket a nyaralásra (és utána is rendszeresen használod) – kipihentebbnek és fiatalabbnak látszik majd a bőröd.

forrás: cosmopolitan.hu
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };