“Cold-Pressed-Beauty” - a legjobb szépségápolási termékek
Szépség

“Cold-Pressed-Beauty” - a legjobb szépségápolási termékek

  • 2022. március 03.

A "cold-pressed", azaz a hidegen sajtolt termékek, jelenleg a legnagyobb szépségápolási trendek közé tartoznak.

Hidegen sajtolt szépségápolási termékek - az aktuális bőrápolási trend

Köztudott, hogy a szépségápolási termékek összetevői fontos szerepet játszanak a hatékonyságban és az eredményekben. Az is fontos viszont, hogy ezek az összetevők milyen formában vannak jelen a termékekben? A szakértők szerint igen. A „hidegen sajtolt” szót már ismerjük, de mit is jelent ez pontosan, ha szépségről van szó? Egyszerűen fogalmazva, a hidegen sajtolt szépségápolási termékek nem igényelnek hőt vagy magas hőmérsékletet a termék összetevőinek előállításához. Ezért ennek az eljárásnak számos előnye van, melyek megmagyarázzák a hidegen sajtolt szépséget övező felhajtást.


joom.com

A fontos összetevők megmaradnak

A hő gyakran fontos eszköze a termékek számunkra használhatóvá tételének, gondoljunk csak a tej pasztőrözésére, amely intenzív melegítéssel elpusztítja a baktériumokat és a káros mikroorganizmusokat. A szépségápolási termékek esetében azonban a túl magas hőmérséklet gyakran a termékkomponensek különösen előnyös és fontos tulajdonságainak elvesztésével jár. A szakértők tehát egyetértenek abban, hogy a hidegen sajtolt eljárás sokkal kíméletesebb, különösen a szépségápolási termékek esetében, javítja és megőrzi a termékek hatékonyságát.

Megnövekedett hatékonyság

Mivel a hidegen sajtolt szépségápolás kevesebb vegyi eljárást használ, és így csökkenti a fontos összetevők tönkremenetelének kockázatát, ezek a szépségápolási termékek jóval előrébb járnak a hatékonyság tekintetében. Az olyan zsírsavak, mint az omega 6, omega 9 és az antioxidánsok rosszul bírják a magas hőmérsékletet, ezért előre ki vannak jelölve a hidegen sajtolt változatra és felhasználásra. Ez az oka annak is, hogy az olajok különösen alkalmasak a hidegen sajtolt irányzathoz, mivel gyakran pontosan ezeket a hatóanyagokat tartalmazzák.

Hosszú távú és jobb eredmények

A különböző összetevők hideg sajtolásának folyamata lehetővé teszi, hogy az egyes összetevők szinte természetes formájukban maradjanak meg, így azok a lehető legkevesebbet veszítsék el rendkívül hatékony tulajdonságaikból. Ez gyakran jobb eredményekhez vezet a bőrápoló termékek használatakor, ezért hosszú távú és ápoló eredményekre lehet számítani.

forrás: glamour.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };