Ez a 6 reggeli rituálé segít a fogyásban
Lifestyle

Ez a 6 reggeli rituálé segít a fogyásban

  • 2022. május 24.

Illeszd be ezeket az egyszerű tippeket a reggeli rutinodba. Ezzel megteremted a legjobb feltételeket az egészséges és hatékony fogyáshoz.

Ez a 6 reggeli rituálé megkönnyíti a fogyást

Számos módja van néhány plusz kiló leadásának. Némelyik nagyon nehéz. Másoknak viszont könnyebben megy. Ezzel a 6 reggeli rituáléval különösebb erőfeszítés nélkül fogyhatsz.

1. Ne aludj túl sokáig

Korábbi tanulmányok már kimutatták, hogy a túl kevés alvás negatív hatással van a súlyra, és elősegítheti az elhízást. Szóval aludj tovább? Igenis meg nem is, mert a túl sok alvás sem jobb. Például 10 óra alvás után az anyagcseréd nem igazán indul be, és stresszhormon (kortizol) szabadul fel. Ez a zsír gyorsabb raktározását eredményezi.

Ezen túlmenően a vércukorszint túl alacsony marad, és így ételsóvárgást okoz. Próbáld ki ezeket a vény nélkül kapható étvágycsökkentő szereket az élelmiszerboltból. A probléma elkerüléséhez 7-9 óra alvás az optimális.

2. Engedd be a napfényt

Aki reggelente zárva tartja a függönyöket, az lemarad egy nagyon egyszerű és természetes fogyókúrás segédeszközről - a napfényről. Egy tanulmány szerint ennek oka bizonyos fényhullámok, amelyek reggel áradnak ki a napból. Beindítják az anyagcserét és automatikusan kalóriát égetsz el. A nappali fény gátolja a melatonin alváshormon felszabadulását is.

Ez vonatkozik a szürke napokra is. A fényhullámok egy vastag felhőtakarón is átjutnak. A nappali fény bizonyítottan pozitív hatással van a BMI-re (Body Mass Index). Napi 20-30 perc is elég ehhez. Tehát - reggelente ne veszettül vedd fel a ruháidat a sötétben, hanem húzd ki a függönyöket és engedd be a nappali fényt.

3. Lépj rá a mérlegre

A legtöbben valószínűleg elkerüljük a mérleget. Gyakran ingadozik a szám, és ez lehangoló. Ha fogyni szeretnél, érdemes rendszeresen (ideális esetben hetente egyszer) rálépni a mérlegre, hogy figyelemmel kísérhesd a súlyod. Miért nem méred meg magad naponta? A skálán látható szám különböző okok miatt napról napra jelentősen ingadozhat. Leírjuk mely hibákat kerüld el mindenképpen a mérlegelés során.

Nagyon fontos, hogy mindig ugyanabban az időben mérd meg magad. A reggel tökéletes erre, mert egy éjszakai alvás után kevesebb víz raktározódik el a szervezetedben, így kevesebb a súlyod. Ezenkívül különféle tényezők biztosítják, hogy súlyod a nap folyamán jelentősen ingadozzon, és az eredmény torzuljon.

4. Igyál egy pohár citromos vizet

Egy pohár citromos víz rendszeres fogyasztása reggelente segíthet a fogyásban, ahogy azt a tanulmányok is sugallják. Nemcsak feltölti az üres víztározókat, hanem serkenti a gyomor-bélrendszeri tevékenységet és az anyagcserét is. Emellett több epe termelődik, ami javítja a zsíremésztést. A citromos víz azonban sokkal többre képes - ezek az összetevők gondoskodnak arról, hogy bőröd ragyogjon, és megerősödjön az immunrendszered.

5. Jógázz egy kört

Az anyagcseréd felpörgetéséhez itt az ideje egy gyors jógának. Reggel 10-15 perc erre abszolút elegendő, és tényleg mindenki szánhat rá időt – nincs kifogás! Nyújtsa ki az egész testét, csavard ki a gerinced, és tudatosan használj egy kis szünetet, hogy vegyél egy mély lélegzetet és kezdd a napot kipihenten. A reggeli stressz csak ahhoz vezet, hogy munkába menet egészségtelen dolgokat, például egy gyors croissant-t és hasonlókat egyél össze.

6. Reggelizzünk kiegyensúlyozottan

Először is - a reggeli nem kötelező! Ha egyszerűen nincs étvágyad reggel, ne erőltesd magad. Az étkezések közötti hosszú szünetek is előnyösek lehetnek, ezt bizonyítja az időszakos böjt trend.

Másrészt, ha reggel éhes vagy, támaszkodj összetett szénhidrátokra és fehérjékre. Ez a kombó erőt ad, feltölti a glikogénraktáraidat, amelyeket egyik napról a másikra kifosztottak, és ideális esetben délig jóllakottan tart – mindenféle sóvárgás nélkül. Ideális például a teljes kiőrlésű kenyér pulykamellel vagy sajttal, zabkása vagy zabpehely zsírszegény túróval és gyümölccsel, vagy tojásrántotta zöldségekkel.

forrás: womenshealth.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };