5 kihagyhatatlan pohárkrém, amit neked is meg kell kóstolnod
Lifestyle

5 kihagyhatatlan pohárkrém, amit neked is meg kell kóstolnod

  • 2022. május 25.

Összegyűjtöttük nektek a szerintünk legfinomabb pohárdesszerteket, amikhez receptet is mellékelünk.

1. Szedres joghurtos, amarettis pohárkém



Hozzávalók
(2 db 250 ml-es pohárhoz)

 o 300 g szeder (lehet fagyasztott is)
 o 50 g cukor 
 o 2 db citrom
 o 300 g görög joghurt
 o 60 g porcukor
 o 1 tk vanília kivonat
 o 20 db amaretti keksz

Elkészítés:

A szedret a cukorral, egy citrom reszelt héjával és felének a levével összefőzzük, majd leturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre és addig kavargatjuk, amíg be nem sűrűsödik.
A joghurtot a porcukorral, a vanília kivonattal, és egy citrom reszelt héjával összekeverjük. Jöhet a rétegezés. Pár kekszet összeroppantunk a pohár aljára, teszünk rá egy réteg szobahőmérsékletűre hűtött szederpürét, rá jön a joghurtos rész és így tovább. Úgy variálhatjuk, ahogy kedvünk tartja. Tálalásig hűtőbe tesszük.

2. Kókuszos eperhab



Hozzávalók
(4 db 200 ml-es pohárhoz)

A keksz alaphoz:
 
 o 150 g zabkeksz
 o 50 g kókuszreszelék

A pohárkrémhez:
 
 o 500 ml kókuszkrém
 o 1 db vanília rúd kikapart magja
 o 4 db lapzselatin
 o 350 g eper
 o 50 g eper a díszítéshez
 o 100 g cukor
 o 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

A kekszes alaphoz a kókuszreszeléket serpenyőben megpirítjuk. A zabkekszet késes aprítóban összezúzzuk vagy egy nyújtófa segítségével apróra törjük és összeforgatjuk a kettőt. A krémhez a kókuszkrémet egy tálba öntjük és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk a csomagolása hátoldalán található utasítás szerint. Az epreket feldaraboljuk, lábasba tesszük, ráöntjük a cukrot és közepese lángon addig hevítjük, amíg a cukor el nem olvad. Turmixgéppel/botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint és forráspontig hevítjük. Belereszeljük a citromhéjat és szobahőmérsékletűre hűtjük.

A kókuszkrémet robotgéppel felverjük és beleforgatjuk a citromos eperpürét. Következhet a rétegezés: a poharak aljába öntjük a pirított kókuszos kekszmorzsát, körberakjuk vékony eperszeletekkel a poharat, beletöltjük a könnyed kókuszos gyümölcsös krémet és pár eperszemmel díszítjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

3. Sós karamellás almáspite pohárkrém

Hozzávalók
(2 db nagyobb pohárhoz)

A karamellszószhoz:
 
 o 100 g cukor
 o 12 g bourbon vaníliás cukor
 o 70 ml tejszín
 o 1 mk só

A tésztához:
 
 o 125 g liszt
 o 4 g sütőpor
 o 1 csipet só
 o 40 g porcukor
 o 75 g vaj
 o 1 db tojássárgája
 o 1 tk tejföl

A fahéjas almához:
 
 o 4 db alma
 o 3 ek cukor
 o 1 ek vaj
 o 2 mk őrölt fahéj
 o 2 ek méz

A krémhez:
 
 o 250 g mascarpone
 o 250 g ricotta
 o 3 ek porcukor
 o 1 mk fahéj
 o 12 g vaníliás cukor

Elkészítés: 

A sós karamellás almáspite-pohárkrémhez először a cukrot és a vaníliás cukrot karamellizáljuk, majd apránként, folyamatos kevergetés mellett, felöntjük a tejszínnel és beleszórjuk a sót, végül jól átkeverjük és megvárjuk amíg kihűl. Ha túl sűrűnek találnánk, hígíthatjuk kevés tejszínnel. A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, sütőpapíros tepsire morzsolva, kb. 15 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Az almához egy serpenyőben összemelegítjük a vajat, mézet, cukrot és fahéjat, majd beleszórjuk a kisebb kockákra vágott, hámozott almát. Kb. 8-10 percig kevergetjük, hogy kissé megpuhuljon és karamellizálódjon az alma. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat és csillagcsöves nyomózsákba töltjük (ez akár elhagyható, simán kanalazva is tökéletes lesz a pohárkrém). A poharak aljára szórunk egy réteg morzsát, erre karamellöntet kerül, majd krém, alma, újra morzsa, öntet, krém, alma, majd a maradék krémmel, morzsával és öntettel díszítjük a pohárkrém tetejét.

4. Vegán csokis pohárkrém



Hozzávalók
(4 főre)

 o 170 g vegán étcsoki
 o 1 ek kókuszzsír
 o 400 ml konzerv kókusztejszín
 o 1 tk vaníliaaroma
 o 2 ek kukoricakeményítő
 o 1 csipet só

A díszítéshez
 
 o 10 - 20 db friss málna
 o 4 db mentalevél
 o tört pisztácia

5. Cukormentes málnás pohárkrém



Hozzávalók
(4 adaghoz)
 
 o 150 g fagyasztott málna
 o 350 g mascarpone
 o ½ db citrom leve
 o 3 tk folyékony édesítőszer
 o 1 kis csokor bazsalikom
 o 140 g cukormentes keksz

A díszítéshez
 
 o 50 g málna

Elkészítés:

A cukormentes málnás pohárkrémet a mascarpone kihabosításával kezdjük egy elektromos habverővel, majd amikor megindult a habosodás, hozzáadjuk a kiolvadt málnát, a citromlevet és az édesítőszert. Addig verjük, amíg egy stabil, kemény, de nem nehéz habot kapunk. A bazsalikomot felaprítjuk, a krémbe keverjük, majd habzsákba töltjük. A cukormentes kekszet kézzel rusztikus darabokra tördeljük. A poharak aljára nyomunk a krémből, majd jöhet rá a keksz, és ezt még egyszer megismételjük. Rákanalazzuk a maradék málnát, és pár levél bazsalikommal díszítjük a pohárkrémet.

forrás: streetkitchen.hu

Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };