5 szenzációs étterem a Balatonnál
Lifestyle

5 szenzációs étterem a Balatonnál

  • 2023. június 21.

A Balaton partjának legfinomabb falatjai, legüdítőbb szomjoltói kínálkoznak kézbe ezekben a felfedezésre váró éttermekben és pincékben. Nem is egy olyat találtok közöttük, ahol a kulináris élvezetek mellé ajándékba jár a festői panoráma.

1. Mala Garden, Siófok

A Déli-part messze nem bővelkedik annyi minőségi gasztronómiai egységgel, mint az Északi, de a Mala Garden az Északi-parton is megállná a helyét. Sőt, a Mala Gardenban van valami, ami az északiaknak egyiknek sem adatott meg, és ez a naplemente. Ha a Déli-parton nyaralsz, és egy romantikus vacsorára vágysz, akkor a Mala Gardent ajánljuk. Különleges ételek, kedves kiszolgálás, nem fogsz csalódni!



2. Szent Donát Borkúria, Csopak

Egy étterem élvezeti értékét nem csupán az ételek íze, látványa, a kiszolgálás minősége adja, sokat számít a miliő is. A Szent Donát Borkúria Csopak legtetején helyezkedik el, gyönyörű kilátással az egész Keleti-medencére, Tihanyra. A kertje mediterrán növényekkel teli, virágos, alatta a Szent Donát pince szólói terülnek el. Persze, sokan mondják, hogy a Gozsdu udvarban diszkót nyereségesen üzemeltetni a hülye is tud, gyönyörű kilátással egy étterem csak sikeres lehet. A Szent Donát Borkúriában az ételek is különlegesek, ízletesek, minőségiek. A kiszolgálás is udvarias, kedves, a személyzet valódi vendéglátósokból, igazi pincérekből áll.



3. Plage 18, Tihany

Az északi part egyik legszebb helyszínén, a Tihanyi-félszigeten balatoni gyöngyszemként bújik meg a Plage 18. A magyar tenger csillogó víztükrétől csupán egy karnyújtásnyira, lenyűgöző balatoni panoráma mellett élvezhetjük a kiváló alapanyagokból megálmodott italokat és fogásokat.
A kellemes reggeli napfényben úszó teraszukon ínycsiklandó napindító falatokkal és egy pompás kávéval a kezünkben kezdhetjük a napot, a kikapcsolódásért és az élményekért – ha úgy döntünk persze -, ráadásul egy tapodtat sem kell mozdulnunk.



4. Casa Christa, Balatonszőlős

A csodálatos balatoni panorámát nyújtó étterem és annak terasza a Casa Christa szíve-lelke, ahol letisztult design várja a vendégeket, szőlősorok és 2000 mandulafa ölelésében.



5. Echo kávézó és étterem

A zöld környezetbe nyúló, mediterrán hangulatú terasz tökéletes helyszín a lazításhoz és a beszélgetésekhez. Míg a vendégek pihennek, addig az étterem nem áll meg. Prémium alapanyagokból készülő kávékülönlegességekkel, saját receptúra alapján összeállított frissítőkkel, folyamatosan megújuló sütemény-desszert kínálattal teszik emlékezetessé a náluk töltött időt. 



forrás: funzine.hu
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };