5 egyszerű és ötletes kenyéralternatíva
Lifestyle

5 egyszerű és ötletes kenyéralternatíva

  • 2022. június 23.

Többféleképpen is ki lehet hagyni a pékárut. Itt megtalálod azt, ami finom és egyben nagyon könnyen elkészíthető.

Édesburgonya pirítós kenyérhelyettesítőként

Mi kell egy jó szendvicsbe? Egy szelet a sült tésztatermékből és egy finom feltét. A következő ötlet az egyik legjobb kenyéralternatíva, főleg vacsorára: édesburgonyából készült pirítós, kiadós feltéttel. Ez a kiadós falat lényegesen kevesebb szénhidrátot tartalmaz, gluténmentes és szuperkönnyű elkészíteni. Vágd szeletekre a gumókat, majd tedd a kenyérpirítóba. Voálá! Kész is. Különösen finom kecskekrémsajttal és frissen vágott újhagymával!


vegetarian-diaries.de

2. Puffasztott rizs

A rizs korongok is finomak és egyben egyszerű kenyéralternatívák. A kör alakú korongok minden szupermarketben kaphatóak, édes és sós feltétekkel egyaránt tálalhatók. Előny, hogy egy szelet mindössze 6 gramm szénhidrátot és mindössze 30 kalóriát tartalmaz – igazi csoda! Ha szeretnéd, hogy a feltét is alacsony kalóriatartalmú legyen, válassz zsírszegény túrót vagy alacsony zsírtartalmú pulykamellet - meglepően finom!


rtl.de

3. Chia kenyér

A chia mag már egy ideje nagy divat. Nem csoda, mert valóban egészséges, és segíthetnek a fogyásban. Nem tűnnek el egyik napról a másikra a kilók, de hosszú ideig jóllakott érzést biztosítanak, és számos létfontosságú tápanyagban gazdagok – például omega-3 zsírsavban. A chia mag ma már sokféle formában kapható - müzliben, pudingban vagy akár kenyér alternatívájaként. Sok esetben a gluténmentes tésztát a fekete magvakkal fűszerezzük, dúsítjuk. A kenyér csak körülbelül tizenkét százalék szénhidrátot tartalmaz – ez az érték valóban lenyűgöző.
 


fem.com

4. Fehérjedús kenyér

Gluténérzékenyeknek nem, de mindenkinek, aki alacsony szénhidráttartalmú diétával szeretne fogyni, a fehérjekenyerek igazi alternatívát jelentenek. A pékségek ma elképzelhetetlenek lennének nélkülük, még ha ellentmondásosak is. Egyrészt alig tartalmaznak szénhidrátot, viszont a fontos fehérjék mellett sok zsír van bennük. A szeletenkénti kalória mennyisége általában magasabb, mint egy teljes kiőrlésű kenyéré, de a fehérjekenyérről azt mondják, hogy hosszabb ideig tartja a jóllakottság érzését, és például az Atkins-diétával segíti a fogyni vágyókat.


chefkoch.de

5. Lila kenyér

Kenyéralternatívák keresése során a szingapúri tudósok kifejlesztették az úgynevezett lila kenyeret. Ez most igazi felhajtás az Instagramon, mert lila színe sok nézőt elragad. Ez nem a mesterségesen előállított ételfestékből származik, emögött zseniális titok rejlik - antocianin a neve például a szederben található vízben oldódó színezőanyag. Gondoskodik arról, hogy a kenyér lassabban emésztődik fel, és így hosszabb ideig jóllakott érzést biztosít. Az anyag gazdag antioxidánsokban is, amelyek állítólag megvédik a szervezetet a ráktól. Sajnos Magyarországon még nincs forgalomban, de a felhajtásra való tekintettel biztosan nem kell sokáig várni rá.


oventales.com
forrás: fem.com / foodlovin.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };