Valószínűleg a világ leggyorsabb és legegészségesebb fagylaltja. Nicecream, azaz "szép krém". Itt elolvashatod, mire van szükséged, hogyan kell elkészíteni, és melyik összeállítás a legfinomabb.
Mi az a Nicecream?
A Nicecream egy vegán fagylalt, amely nem tartalmaz étkezési cukrot, és lényegesen kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos fagylalt. A Nicecream általában fagyasztott és pürésített banánból áll, amelyet más, a te általad választott összetevőkkel kombinálnak, és egy nagy teljesítményű turmixgépben fagylalttá dolgozzák fel.
Hogyan készíts finom fagyi krémet?
Elméletileg nem kell más, mint egy nagy sebességű turmixgép és egy fagyasztott banánszelet. Összekeverve csodálatosan krémes banánfagylaltot készítenek, amit tetszés szerint finomíthatsz más hozzávalókkal.
Az alaprecept nagyon egyszerű:
Minden adaghoz meghámozunk és felaprítunk egy nagyon érett banánt, és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
Másnap tetszés szerint adjunk hozzá körülbelül 2 evőkanál növényi tejet (szója-, mandula-, rizs- vagy kókusztej) a turmixgépbe, és jól pürésítsük.
Hozzávalók a finom krémhez
Mint említettük, a nicecream mindenféle finom hozzávalóból elkészíthető. A banánnal kombinálva minden elképzelhető gyümölcs nagyon jó ízű. De az avokádó, a mogyoróvaj, a mandulavaj, a kakaópor, a fehérjepor, a gyömbér, a datolya vagy az almaszósz is bekerülhet a vegán fagylaltba.
Ha nem vagy nagy banánrajongó, az alábbi összetevőket használhatod alapként:
fagyasztott mangófagyasztott eperfagyasztott erdei gyümölcsökfagyasztott áfonyafagyasztott málna
4 finom receptet hoztunk nektek
Csokoládés - Nicecream
Hozzávalók 2 adaghoz
4 fagyasztott banán, szeletelve
4 evőkanál kakaópor
3 evőkanál zabtej
2 evőkanál zabropogó + kevés könnyű mandulavaj
Elkészítés
Az összes hozzávalót egy turmixgépbe tesszük, és addig turmixoljuk, amíg krémes állagú nem lesz. De ne keverjük túl sokáig, különben meleg és folyós lesz a fagylalt. Most a csokis krémet 2 tálba oszthatod, zabropogóval és mandulavajjal díszítve azonnal fogyaszthatod.
Áfonyás - Nicecream
Hozzávalók 2 adaghoz
2 fagyasztott banán, szeletelve
300 g fagyasztott áfonya
4 evőkanál kókusztej
néhány friss áfonya a díszítéshez
Elkészítés
Az összes hozzávalót egy turmixgépbe tesszük, és addig turmixoljuk, amíg krémes állagú nem lesz. De ne keverjük túl sokáig, különben meleg és folyós lesz a fagylalt. Most az áfonyás krémet 2 tálba oszthatod, friss málnával díszítheted és azonnal fogyaszthatod.
Zöld - Nicecream
Hozzávalók 2 adaghoz
3 fagyasztott banán, szeletelve
4 kivi
2 marék spenót
4 evőkanál kókusztej
Elkészítés
Hámozd meg és szeleteld fel a kivit. 2 szeletet tegyünk félre a díszítéshez. Ezután az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és addig turmixoljuk, amíg krémes állagú lesz a massza. De ne keverjük túl sokáig, különben meleg és folyós lesz a fagylalt. A szép krémet tálakba öntjük, kiviszeletekkel díszítjük, azonnal fogyasztjuk.
Erdei gyümölcs - Nicecream
Hozzávalók 2 adaghoz
3 fagyasztott banán, szeletelve300 g fagyasztott erdei gyümölcs4 evőkanál kókusztej
Elkészítés
Az összes hozzávalót egy turmixgépbe tesszük, és addig turmixoljuk, amíg krémes állagú nem lesz. De ne keverjük túl sokáig, különben meleg és folyós lesz a fagylalt. A szép krémet tálakba öntjük és azonnal fogyasztjuk.
forrás: brigitte.de