Lifestyle
"Spagetti al Limone" - citromos spagetti, ami egyszerűen és gyorsan elkészíthető
Könnyű és gyors recept ínyenceknek. Mennyei!
Spagetti al Limone recept
Ez a citromos spagetti egyszerű, gyors és ellenállhatatlan.
Ettél már citromos tésztát? Akkor most itt az ideje. A legjobb az egészben, hogy általában már otthon vannak a hozzávalók, és receptünk segítségével mindössze 20 perc alatt elkészítheted a finom ételt.
Hozzávalók (2 fő)
400 g spagetti (pl. a Barilla „Al Bronzo” termékcsaládjából)
3 evőkanál jó minőségű olívaolaj
2 gerezd fokhagyma préselve vagy nagyon apróra vágva
1/2 csokor friss petrezselyem vagy bazsalikom (vagy fagyasztva, ha szükséges)
egy nagy citrom leve és héja
50 g frissen reszelt parmezán
só
őrölt bors
Elkészítés
1. Forrald fel a spagettihez való vizet és sózd meg. Add hozzá a spagettit és főzd a főzési utasítás szerint.
A spagettit lecsepegtetjük, egy merőkanálnyi tésztavizet félreteszünk.
2. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és hozzáadjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymagerezdeket.
3. Hozzáadjuk a tésztavizet, a citromlevet és a héját, összekeverjük és rövid ideig pároljuk.
4. Tedd a tésztát a serpenyőbe, és keverd össze erőteljesen a petrezselyemmel vagy bazsalikommal, ízesítsd ízlés szerint sóval és őrölt borssal.
5. Osszuk két tányérra, szórjuk meg parmezánnal – és álmodjunk a Bella Italiáról!
forrás: glamour.de / imago-images