6 ruhadarab amit semmiképp ne viselj a reptéren
Lifestyle

6 ruhadarab amit semmiképp ne viselj a reptéren

  • 2022. július 25.

Ha időt és ideget szeretnél megtakarítani a repülőtéren, akkor bizonyos ruhadarabokat és kiegészítőket nélkülöznöd kell. Ha betartod az alábbi hat tippet, legközelebb garantáltan sokkal gyorsabban és kevesebb stresszel fogsz átesni a biztonsági ellenőrzésen.

1. Túlméretezett öltözék

Bizony, a maxi ruhák és szoknyák, a túlméretezett kabátok, nadrágok és kapucnis pulcsik kényelmesek, különösen a hosszú távú repüléseknél. Azonban felszólítják a biztonsági személyzetet, hogy alaposan és hosszan ellenőrizzenek, mivel veszélyes tárgyakat rejthetsz az XL-es ruházatod alatt. Általában le kell venni a túlméretezett felsőket, ami értékes időbe kerülhet, ha sietsz.

Alternatív megoldás: A nagy, bújós pulóvert vagy a kézipoggyászodban tárolod, és csak a repülőn hozod ki, vagy eleve rugalmas derékpánttal vagy magas sztreccsel ellátott pulóvereket, felsőket és nadrágokat viselsz, amelyek kényelmesek, de viszonylag közel állnak a testhez.

2. Cipő fémmel, vastag talppal és fűzővel

A legtöbb repülőtéren szigorúan ellenőrzik a cipőket – különösen a vaskos talpú modelleket, amelyek elméletileg elrejthetik a tárgyakat, vagy a bokát eltakaró, magas szárú cipőket. A fém részletek, például a szegecsek vagy csatok gyakran kiváltják a riasztást. Gyakran le kell venni az ilyen cipőket, ami rendkívül bosszantó lehet, különösen a drága fűzős modelleknél.

Alternatíva: Az egyszerű balerinák, espadrillák vagy fűzős,bebújós tornacipők sokkal gyorsabban fel- és levehetők. Legjobb esetben le sem kell őket venni, elég a detektoros ellenőrzés után a talpát ellenőrizni.

3. Túl sok hajkiegészítő

Jobb elkerülni a sok fém hajcsatot és klipet, ha repülővel utazol. Kioldhatják az érzékelőket a biztonsági ellenőrzésen, és nehéz és időigényes eltávolítani őket a hajból.

Alternatív megoldás: A biztonsági ellenőrzésnél hosszú hajad hagyd kiengedve, vagy lazán lófarokba kötve.

4. Ruhák sok zsebbel és kiegészítőkkel

A katona- és terep nadrág a sok zsebnek köszönhetően kifejezetten praktikus utazáshoz – de repülésre kevésbé alkalmas. A sok cipzár és fémrészlet gyorsan beindítja a riasztót, és gyakran elfelejtünk minden tárgyat (pl. öngyújtót) kivenni a zsebekből.

Alternatív megoldás: az melegítő- vagy sínadrág is kényelmes, kevesebb zsebbel és kiegészítőkkel rendelkezik.

5. Sok ékszer

Szereted az ékszereket? Még mindig kerülnöd kell, ha repülővel utazol. Az ezüstből, aranyból vagy más fémből készült gyűrűk, nyakláncok, karkötők és nagyméretű fülbevalók a biztonsági ellenőrzésnél riasztást váltanak ki, majd időigényes eljárással le kell őket venni – ami egyébként is komoly problémát jelenthet, ha valaki siet.

Alternatíva: Ha semmi esetre sem akarsz ékszer nélkül maradni, akkor a műanyagból készült kiegészítőkre támaszkodj. Ellenkező esetben egyszerűen tedd vissza ékszereid a nyaralóhelyen.

6. Túl sok parfüm

Igaz, ez a tipp nem igazán takarít meg időt, de időnként fejfájást okoz. Amikor az ünnepi időszakban hosszú sorok alakulnak ki a biztonságiaknál, ott nem mindig a legjobb a levegő. Ha ezt számos különféle illatfelhővel keverik, akkor elkerülhetetlen a fejfájás – és a sorban állás, valamint a későbbi repülés, amelyre ugyanez vonatkozik, gyorsan megpróbáltatássá válik.

Alternatív megoldás: Csomagolj be egy kis mintát kedvenc illatodból (könnyen beszerezheted megbízható parfümériában), és csak azután permetezd be magad, hogy megérkeztél a nyaralási célpontodhoz.

forrás: glamour / travelscout24
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };