Hajparfüm - különlegesség a hajnak
Szépség

Hajparfüm - különlegesség a hajnak

  • 2022. augusztus 01.

Illatos, hosszan tartó frissességű hajról álmodozol? Akkor a hajparfüm nem hiányozhat a polcodról. Elmondjuk miért.

Mi az a hajparfüm?

Legyen szó finoman virágos, mohás-fás vagy fás-keleti illatú hajparfümökről, a normál parfümökhöz hasonlóan sokféle illattal.

A hajparfümök különösen könnyed és enyhe textúrájuknak, valamint a tápláló összetevőknek, mint a kamélia- és argánolajnak és sok más gazdag olajnak köszönhetően különösen meggyőzőek, mert selymes ragyogással és egyben gyönyörű illattal kényeztetik hajunkat anélkül, hogy elnehezítenék a hajat. Az illata frissességet biztosít, mintha most mostál volna hajat.

Miért ajánlott a hajparfüm?

Manapság az illatanyagok széles választéka áll rendelkezésre. Finom, visszafogott illataik miatt semmiképpen sem tolakodóak, így a hosszú irodai hétköznapokhoz is tökéletesen használhatóak. A hajparfüm semlegesíti a kellemetlen szagokat, mint a füst, a sütőzsír vagy a főzőfüst, amelyek gyorsan megtelepednek a hajban és ott is maradnak egy ideig, valamint kellemes, friss illattal helyettesítik. A legjobb az egészben, hogy ehhez nem is kell sok parfümöt a hajadra fújni.

Meddig marad meg az illata a hajban?

A haj illata akár hat órán keresztül is kitarthat. A viszonylag rövid eltarthatóság oka a hagyományos parfümökhöz képest alacsonyabb alkoholtartalom. Ha a hajparfüm illata nem elég intenzív számodra, bármikor felfrissítheted az illatot egy-két új spray-vel. Még ha a hajparfüm kevésbé káros is, mint a normál parfüm, mindig figyelni kell a fogyasztásra.

Használhatom a normál parfümömet is a hajparfümön kívül?

Nem akarod nélkülözni a normál parfümödet a hajparfüm mellett? Nem kell! Csak arra figyelj, hogy az illatok harmonizáljanak egymással, és ne „harapjanak”. Például egy virágos-rózsás parfümhöz illik a legjobban egy rózsás árnyalatokat is mutató hajparfüm. Annak érdekében, hogy tökéletesen összehangolt illatokat viselj a bőrön és a hajon, számos márka, köztük a Dior és a Thierry Mugler kínál hozzáillő parfümöket és hajparfümöket.

forrás: brigitte.de / thebeauparlour.com
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };