Soha ne feküdj le vizes hajjal!
Szépség

Soha ne feküdj le vizes hajjal!

  • 2022. október 25.

Este egy gyors zuhanyozás, majd vizes hajjal lefekvés – mindannyian csináltuk már, nem? Vigyázzatok csajok, eláruljuk, hogy miért nem tesz egyáltalán jót a hajatoknak.

Ezért soha ne feküdj le vizes hajjal

1. Könnyen megfázhatunk

Igen, ez valójában csak egy mítosz, mert attól, hogy nedves a hajunk, még nem kell azonnal megfáznunk. Óvatosságra van azonban szükség AKKOR, ha egy időben nyitott ablakkal alszunk. Főleg a hidegebb hónapokban tud gyorsan lehűlni a szervezet a nedves haj miatt, és ilyenkor erősen meg kell küzdenie az esetlegesen gyenge immunrendszerünknek.

2. Nyakfájást kapunk

Különösen a hason alvók és a háton alvók kerüljék a vizes hajjal való lefekvést, mert a nedves haj lehűti a nyakat és a hát felső részét. Ha hűvös szellő fúj be a nyitott ablakon, akkor hamar kialakulhat az izomfeszülés. 

3. A haj hosszú távon tönkremegy

Igen, jól olvastad! Hajunk rendkívül érzékeny, minden hajmosásnál a sampon és hasonlók megtámadják a szerkezetet és puhítják azt. Ha ezután rendszeresen vizes hajjal fekszünk az ágyban, majd előre-hátra dobáljuk a fejünket, megtörténhet, hogy a haj rendkívül megszenvedi – a párnán lévő súrlódástól eltörik a hajunk, és töredezett hajvégek keletkezhetnek.

Szóval kedveseim, szánjatok rá 5 percet és szárítsátok meg a hajatokat este! A hajad meg fogja hálálni.

forrás: cosmopolitan.de / fuersie.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };