Háromszori hajmosás? Miért tanácsolják ezt a fodrászok?
Szépség

Háromszori hajmosás? Miért tanácsolják ezt a fodrászok?

  • 2023. április 20.

A háromszori samponozás hajmosás közben először kissé túlzónak hangzik – de hasznos lehet.

Ha hajmosás közben háromszor használod a sampont, sokkal jobb, mint gondolnád.

A háromszori samponozás, azaz egy hajmosás alkalmával túlzásnak hangozhat. Tudtam, hogy kétszer kell samponozni, ha nem mosod meg minden nap, vagy ha különösen zsíros és nem habzik az első alkalommal, de amikor a madridi Salón YÖY szakemberei azt tanácsolták, hogy háromszor mossam meg. először kicsit szélsőségesnek tűnt. Utólag megértem.

Ha háromszor mosod meg a hajad, ez történik

A szalonban megkaptam az egyik sztárkezelését, egy nagyon hatékony hidegkezelést az enyémhez hasonló sérült haj helyreállítására. Ezt követően azt tanácsolták, hogy továbbra is használjam otthon a szalonban használt termékcsaládból származó restrukturáló sampont és balzsamot – és minden mosásnál háromszor használjam a sampont. Képzelhetitek, mennyire meglepődtem – elvégre azt hittem, mindent tudok a helyes hajmosásról.

"A szakértők két vagy három hajmosást javasolnak, mert fontos, hogy az összes maradványt teljesen eltávolítsuk a hajról és a fejbőrről. Sok otthon használt ápolási termék felhalmozódik az idő múlásával, és egyetlen mosással nem lehet teljesen eltávolítani azokat. Különösen akkor, ha nagyon gazdag javító ápolást és azzal ellátott samponokat használunk, ajánlott duplán vagy akár háromszor mosni, hogy eltávolítsuk az összes maradványt."

Miért fontos a haj alapos öblítése

Az egyik legfontosabb dolog, hogy minden mosás után alaposan kiöblítsük a hajunkat, különösen akkor, ha háromszor mossuk meg. A "Salón YÖY" szakértői szerint a rossz öblítés az egyik leggyakoribb hiba. Fontos, hogy azokat a termékeket, amelyeket naponta használunk, kiöblítsük a hajunkból, hogy a hajszálak ne zsírosodjanak el. A környezeti tényezők is szennyezik a hajat, tehát tényleg érdemes időt szánni erre a plusz lépésre a mosás során.

forrás: vogue / fitforfun.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };