Ezt árulja el rólad a fürdőszobában töltött idő
Lifestyle

Ezt árulja el rólad a fürdőszobában töltött idő

  • 2022. november 16.

Az, hogy mennyi időt töltesz minden reggel a fürdőszobában, sokat elárul rólad...

Vannak, akik fél órával korábban kelnek fel reggel, hogy készülődjenek, míg mások szívesebben alszanak, és elkerülik a fárasztó sminkelési folyamatot. Mindannyian egy kicsit másképp ketyegünk – de mit mond ez rólunk?

A "Yahoo Health" csaknem 2000 13 és 64 év közötti nő bevonásával végzett felmérést, hogy megtudja, mi történik reggelente a fürdőszobánkban. Eredmény: A válaszadók átlagosan 22,5 percet töltenek minden reggel a napra való készülődéssel.

Minél tovább vagyunk a fürdőszobában, annál elégedetlenebbek vagyunk magunkkal

Mit jelent ez az idő? A tanulmány szerint a közel 20 percet a tükör előtt eltöltött nőknek negatívabb, vagy legalább semlegesebb az énképe ("Nem vagyok elégedett magammal, és szeretnék valamit változtatni magamon").

Másrészt azok a nők, akik 18,7 percet vagy kevesebbet töltenek a fürdőszobában, jobban érzik magukat a testükben. Ezek a nők habozás nélkül elmondhatják magukról: "Nagyon elégedett vagyok magammal, és úgy szeretem magam, ahogy vagyok". A nők egyébként reggelente a mosdóban töltik idejük nagy részét, átlagosan 26,1 percre van szükségük a napi rutinjukhoz.

forrás: brigitte.de / sanitaerjournal
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };