Oscar-filmek 2023: Ezt a 8 jelölt filmet már otthonról is streamelheted
Lifestyle

Oscar-filmek 2023: Ezt a 8 jelölt filmet már otthonról is streamelheted

  • 2023. február 23.

Az idei Oscar-díjat március 13-án adják át. Jó hír azoknak a filmrajongóknak, akik már most szeretnének Oscar-hangulatba kerülni: a jelölt filmek nagy része már elérhető a Netflixen.

Jelölt és már közvetített: ezeket az Oscar-filmeket nem szabad kihagyni

1. Nyugaton a helyzet változatlan (Netflix)

A Nyugaton a helyzet változatlan Erich Maria Remarque 1929-ben megjelent regénye. Az egyik legsikeresebb I. világháborús regény, amit a világ szinte minden nyelvére lefordítottak. A szerző a könyv címeként a háborús propaganda egy jellegzetes frázisát használta fel.


lira

2. "Elvis" (Sky/Wow)

A legendás Elvis Presley élete, ahogy még sosem láttuk: titokzatos menedzsere, a magát csak „ezredesnek” szólíttató Tom Parker szemén keresztül. A két férfi közti különös, sokat változó kapcsolat (néha barátság, néha gyűlölet) több mint 20 évig tartott. Akkor kezdődött, amikor Elvis még a pályája elején állt, nem múlt el akkor sem, amikor az énekes addig példátlan hírnevű sztárrá emelkedett, és akkor is megmaradt, amikor megismerte élete legfontosabb nőjét, Priscillát.
Közben Amerika háborúba ment, elveszítette az ártatlanságát, és megváltozott az egész világ. De a két férfi között mindig megmaradt valami furcsa kapcsolat…


mafab

3. Fekete Párduc 2. - Wakanda Forever (Disney+)

A Marvel Studios új filmjében, a FEKETE PÁRDUC 2. -ben Ramonda királynő, Shuri, M'Baku, Okoye és a Dora Milaje azért küzdenek, hogy megvédjék országukat a világhatalmak beavatkozásától T'Challa király halálát követően.


gettyimages

4. „Top Gun: Maverick” (Paramount+)

Miután több mint harminc évet szolgált a flotta egyik legjobb pilótájaként, Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) most a neki leginkább megfelelő helyen van: vakmerő tesztpilótaként egyre feljebb teszi a lécet, és ügyesen kitér az előléptetés elől, amely földi szolgálatra kötelezné. Amikor egy osztagnyi Top Gun növendéket olyan különleges küldetésre kell kiképeznie, amilyet élő pilóta még nem látott, Mavericket összehozza a sors a Rooster hívójelű Bradley Bradshaw hadnaggyal (Miles Teller, Whiplash), aki nem más, mint Maverick néhai barátjának, Nick Bradshawnak, azaz Goose-nak a fia...


middleburycampus

5. „Avatar: A víz útja” (Disney+)

Az AVATAR: A VÍZ ÚTJA több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.


mafab

6. "Szöszi" (Netflix)

A Marilyn Monroe-ról készült fiktív portré merészen új megvilágításba helyezi a hollywoodi legenda életét – és azt, hogy milyen árat kellett fizetnie a hírnévért.


netflix

7. "Minden, mindenhol, mindenkor" (WOW)

A film a kínai Evelynről (Michelle Yeoh) szól, aki mosodát vezet az Egyesült Államokban, és valójában nyugodt életet él. Hirtelen egy multiverzumba katapultálódik, és megtudja, hogy képes összekapcsolni az univerzumokat. A film a legjobb film nyerőkártyája, és Ke Huy Quan, Stephanie Hsu és Jamie Lee Curtis is versenyben van a legjobb női mellékszereplő és a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.


kino.de

8. "Volt egyszer egy nyár" (Mubi)

El kell ismerni, hogy Charlotte Wells lírai játékfilmes debütálásához még egy kis türelemre lesz szükség, mert az "Aftersun" című filmet csak az Oscar-díj átadása után lehet majd streamelni a Mubin. Egy fiatal apa (Paul Mescal) és koraérett lánya (Frankie Corio) Törökországban nyaralnak, története rendkívül gyengéd és meghitt. Erre a filmre mindenképpen érdemes várni.


kino.de

forrás: vogue / cinepop

Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };