Budapest 7 legjobb kávézója: kávé, pompa és sütemény
Lifestyle

Budapest 7 legjobb kávézója: kávé, pompa és sütemény

  • 2024. január 26.

A budapesti kávéházi kultúra nagy hagyományokkal rendelkezik. A történelmi bárok ismét eredeti pompájukban ragyognak. Vannak modern kávézók is, amiket mindenképpen ki kell próbálnod.

1. New York Cafe - a legszebb hely a világon?

A New York Palace Café látogatása olyan, mint egy utazás Magyarország múltjába. A romantikus hangulat, a pazar dekoráció, az illatok, a fények és a zene egy másik világba repít. Amint becsukódik mögötted az ajtó, elszáll a mindennapi stressz.


welovebudapest

2. Café Gerbeaud

A Gerbeaud Magyarország egyik legrégebbi kávéháza. A város szívében található, nem messze a Dunától. Itt vendégként még ma is úgy érzed magad, mintha a 20. század elején lennél. Rokokó stílusú stukkó mennyezet, Mária Terézia mintájára készült csillárok, egzotikus fadíszek, bronz és márvány díszítik az éttermet. Nevét Emil Gerbeaud svájci cukrászról kapta.


diningcity

3. Café Párisi

Az elegáns Café Párisi igazi gyöngyszem. A tekintélyes Andrássy úton, az egykori Grand Magasin de Paris épületében található. Tökéletes egy kis pihenésre a budapesti körúton.


stylemytrip

4. Café Central - Belle Époque stílusban

Az 1887-ben megnyílt Café Central az egyik legrégebbi kávéház a Belle Époque bécsi stílusában. Csak néhány lépésre van a híres Erzsébet hídtól. Írók és színészek, művészek, zenészek és egyetemi tanárok jártak ide a századfordulón.


xpatloop

5. Espresso Embassy

A hagyományos kávéházakon kívül új, modern kávézók egész sora jött létre a magyar fővárosban. Az Espresso Embassyban ízletes barista kávét fogyaszthatunk a történelmi falak között.


tripadvisor

6. Tamp & Pull - kávé a barista bajnoktól

A Tamp & Pull az ínyencek szerint Budapest egyik legjobb kávézója. Az árak jóval a nagy láncok árai alatt vannak. Molnár Attila tulajdonos igazi barista bajnok.


welovebudapest

7. Fekete - a város legkisebb kávézója

Budapest egyik legcukibb kávézója a Fekete. A 19. századi udvarra sárga kerámia csempéken keresztül jutunk be. A belseje kicsi. A Fekete méltányos kereskedelemre és regionális alapanyagokra támaszkodik az ital mellé felszolgált édes és sós falatokhoz. Olyan finom ételeket szolgálnak fel, mint a shakshuka, a müzli és a quiche, amelyek szintén nagyon feltöltenek.


welovebudapest

forrás: eurowings.com / blog.cady

Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };