5 ok, amiért melltartó nélkül egészségesebb
Lifestyle

5 ok, amiért melltartó nélkül egészségesebb

  • 2023. május 22.

Nem sok nő mer melltartó nélkül mászkálni, pedig egy tanulmány kimutatta, hogy nem csak felszabadít, hanem az egészségedre is jótékony hatással lehet.

Nem egészségtelen melltartó nélkül mászkálni? Mit gondolnak a többiek, amikor a mellbimbók kilátszanak? Nem fáj a melled melltartó nélkül?

Itt megtalálhatod a választ minden problémádra. Az egészség szempontjából mindenképpen releváns, hogy ne viseljünk melltartót. 5 ok, amiért érdemes rendszeresen melltartó nélkül lenni.

1. Megakadályozza a mell megereszkedését ha nem viselsz melltartót

A melltartó tehermentesíti a megfelelő kötőszövetet és izmokat. Ezért gondolják sokan (tévesen), hogy a melltartók megakadályozzák a mell megereszkedését. Pont az ellenkezője a helyzet! Amint azt egy francia sportorvos tanulmánya kimutatta, a megfelelő kötőszövet és izomzat jobban fejlődik, ha a nők melltartó nélkül boldogulnak. A tanulmány szerint a mellek felegyenesednek, ha fiatal kortól a lehető legkevesebbet hordasz melltartót.

2. Melltartó nélkül a hátfájás ellen

A melltartó megelőzi a hátfájást? Nem feltétlenül! Ha a nagymellű nők rossz melltartót hordanak, a súly a melltartó pántjaira, így a vállakra hárul. Pontosan ez a súlyeltolódás okozhat hátfájást elsősorban! A melltartót jobb elhagyni – még akkor is, ha nagyobb a melled.

3. Melltartó nélkül a jobb keringés, bőr és légzés érdekében

A melltartó szorítja a mellkast, a nyirokrendszert és az ereket. A legrosszabb esetben ez zúzódásokhoz és légzési problémákhoz vezethet.

Van még egy probléma, főleg nyáron: izzadás a mell alatt és között. A melltartó felszívja az izzadságot, ami akár pattanásokat is okozhat.

4. Melltartó nélkül a jobb testtartásért

Melltartó nélkül sok nő automatikusan egyenesebben jár. A jobb testtartás nagyobb önbizalomhoz vezet, és megelőzheti és/vagy enyhítheti a hátfájást. Szóval vedd le a melltartód!

5. Melltartó nélkül a szabad szellemért

Az élet szabadabbnak tűnik melltartó nélkül. A szűkület eltűnik - mind a testben, mind a fejben. Ha állandóan azon töprengsz, „mit gondolhatnak rólad mások”, mindenképpen próbáld ki melltartó nélkül. 

Hogyan szoktassam meg magam a melltartó nélküli járkáláshoz?

Ha nem érzed jónak, hogy hirtelen elhagyd a melltartód, csináld lassan, például csak otthon legyél melltartó nélkül,  később, amikor meglátogatod barátaid, vagy amikor elmész a boltba.

Mikor nem szabad melltartó nélkül lenni?

Természetesen vannak olyan helyzetek is, amikor egészségügyi szempontból nem szabad melltartót nélkülözni, például sportoláskor vagy terhesség alatt/röviddel utána. Ekkor a mellnek mindenképpen szüksége lehet egy támasztékra.

forrás: wunderweib.de / vital.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };