5 gyors és egyszerű trükk, hogy gyorsan megszáradjon a körömlakkod
Szépség

5 gyors és egyszerű trükk, hogy gyorsan megszáradjon a körömlakkod

  • 2023. május 11.

5 trükk, amelyek segítségével a körömlakkod gyorsabban fog száradni.

#1 A körmöket jeges vízbe kell tenni

Mielőtt elkezdenéd a körömfestést, készíts elő egy tálat jeges vízzel, amely segít a körömlakk gyors száradásában: Tölts hideg vizet egy tálba, és adj hozzá néhány jégkockát. A lakk felvitele után hagyd, hogy körülbelül két percig részben megszáradjon, majd merítsd bele az ujjaid két további percig a jeges vízbe - a "sokk-fagyás" gyorsítja a lakk szilárdulását.

#2 Hajlakk

A körömlakk szárításához használhatsz hajlakkot is. A benne található alkohol segít a körömlakkban lévő nedvesség megkötésében, ezáltal gyorsabban keményedik. Fújd a hajlakkot a körömlakkra, és miután megszáradt, moss kezet és tisztítsd meg a körmeid.

#3 Hajszárító

Egy másik lehetőség, hogy gyorsabban megszáradjon a frissen elkészített manikűr, az, ha használunk egy hajszárítót. Hagyjuk, hogy a lakk egy kicsit megszáradjon, majd néhány percig fújjuk hideg levegővel a körmeinket, amíg a lakk teljesen megszárad.

#4 Körömfólia a körömlakk helyett

A körömfólia nemcsak szép körömdíszítésre használható, hanem arra is, hogy a körömlakkot gyorsabban megszárítsa. A fóliák előre formázottak, és közvetlenül a körömre ragaszthatók. A körömfóliát az ujjal rögzítve a köröm elülső részét ollóval levágjuk, lereszeljük, majd a termék típusától függően fedőréteggel bevonjuk. Sok körömfólia már UV-fény nélkül is egy-két hétig tartós.

#5 Szárító cseppek használata

A kereskedelemben kapható speciális cseppek használatával gyorsítható a körömlakk száradása. Ezeket a cseppeket a rövid száradás után adagolják a lakkra. További előny, hogy a lakk hosszabb ideig tart, és a cseppek csillogó hatást hagynak a körmökön.

forrás: vogue.de / womz.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };