Muszáj férjhez mennem?
Szerelem

Muszáj férjhez mennem?

  • 2022. március 07.

Vadházasságban élni vagy mégis házasodni?

"És ti mikor házasodtok össze?" Egy kapcsolatban, egy bizonyos idő után ez egy bosszantóan gyakori kérdés. Az egész világ megszállottja annak, hogy két olyan embernek, akik régóta szeretik egymást, össze kell házasodniuk.

Vegyük például a vakációt a világ legszebb strandjainak egyikén. Legyen szó Mauritiusról, a Maldív-szigetekről vagy a Seychelle-szigetekről. Törülközős hattyúkból és rózsasziromból készült műalkotások készülnek az ágyon mindennap egy pár számára. Mindenki azt hiszi, hogy friss házasok. Mintha a fehér strandok csak a nászutasoknak lennének fenntartva. 

Miért házasodnak a párok?

Ha hosszú évek után sem házasodtok össze, akkor óhatatlanul következik a kérdés, hogy minden rendben veletek? Ellenkérdés -  miért olyan fontos a házasság társadalmunkban? A nőknek már nincs szükségük férfira, hogy tető legyen a fejük felett. A férfiak egyedül is vezethetik a háztartásukat. A gyerekek nem kerülnek társadalmilag kiközösítettnek, ha szüleik nem házasok.

A nők fejében viszont gyakran motoszkál a házasság gondolata. Miért?
Azért mert így nőttünk fel. Már kislány korunk óta a "szőke herceget" várjuk, aki "megment" majd feleségül vesz minket.


pinterest

A házasság megvéd a válástól?

Ha azt gondoljuk, hogy a házaspárok kevésbé gyorsan válnak el, akkor tévedünk. A gyűrű, és a közös vezetéknév nem garancia egy életre szóló kapcsolatra. Manapság sokan házasodnak, de még többen válnak el. Egy kapcsolatot nem a házassági anyakönyvi kivonat tart életben.

Apropó: "Mikor terveztek gyereket?"

forrás: fem.com
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };