Hogyan nyugtassuk meg a gondolatainkat?
Lifestyle

Hogyan nyugtassuk meg a gondolatainkat?

  • 2022. március 31.

Ki ne ismerné a túlméretezett aggodalmakat és a keringő gondolatokat. Ezzel az öt stratégiával segíthetsz megnyugtatni a rohanó gondolataidat.

1. Mi lenne a legrosszabb forgatókönyv?

Aggodalmak és félelmek gyakran a szétszórt érzésből fakadnak. Azok, akik szembenéznek a félelemmel és a tényekkel, visszaszerezhetik a hatalmat felettük. Pontosan hogyan néz ki a legrosszabb forgatókönyv, és ha ez megtörténik, mit jelentene a Te számodra? Mit tehetsz a helyzet kezelésére? A legtöbb esetben a homályos, legrosszabb forgatókönyv elveszti intenzitását, amikor foglalkozunk vele.

2. Írd ki magadból intuitívan

Verd ki a fejedből a gondolatok zűrzavarát, csak írj le mindent, ami a fejedben kavarog - lehetőleg megszakítás és gondolkodás nélkül. Ha nem jönnek új gondolatok, akkor se hagyd abba, írd addig is, hogy - "tovább, tovább".

3. Gondold újra az elvárásaidat

Aggodalmak és félelmek gyakran akkor merülnek fel, amikor mi magunk is rendkívül magas elvárásokat támasztunk. A stressz aztán önmagától jön. Mindennek tökéletesnek kell lennie, gyorsan kell mennie, és pontosan úgy kell történnie, ahogyan a fejedben eltervezted, és ez nagy nyomást gyakorol. A túlzott igények és a perfekcionizmus mögött gyakran a félelem húzódik meg attól, hogy nem leszünk elég jók. Tehát gondold át állításaidat, és mérlegelj tárgyilagosan, így le lehet kicsinyíteni és könnyedséggel helyettesíteni.

4. Érezd a testedben

Egy egyszerű meditáció az energiát a fejből a testbe juttatja - ülj le vagy feküdj le, és csukd be a szemed. Vegyünk néhány mély lélegzetet. Ezután hívd fel a figyelmedet a gondolatokra, és képzeld el, ahogy elhaladnak. Ezután figyelj arra, hogy mit érzel, és hol érzed ezt az érzést a testedben. Vedd tudomásul ezt az érzést és adj neki teret anélkül, hogy úgy akarnál "megszabadulni" tőle, hogy nem érzed. Ez az éberségi gyakorlat erősíti az elfogadást és az önmagaddal való kapcsolatot.

5. Mozogj

Amikor a gondolatok pörögnek, fontos megtörni a mintát. A gyakorlat nagyszerű módja ennek. Még egy gyors séta is energiát irányít a fejből a testbe, és csökkenti a stresszhormonokat. Bármilyen sport - mint például a futás, a kerékpározás vagy az edzőteremben végzett edzés - nem csak a gondolataid veszi el a dolgokról, hanem a fejedet is kitisztítja. 

forrás: lustaufsleben.at

Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };