5 mediterrán tengerpart, amelyet még nem mindenki ismer
Lifestyle

5 mediterrán tengerpart, amelyet még nem mindenki ismer

  • 2022. június 24.

Íme 5 kicsi, de csodás strand, amelyek néhány óra alatt könnyedén megközelíthetőek a zsúfolt nyaralóhelyektől.

5 bennfentes tipp egy nyári nyaraláshoz a Földközi-tengeren

Himara, Albánia

Nyári vakáció Albániában? Furcsa módon ezen nagyon kevesen gondolkodunk, pedig az ország délen közvetlenül határos Görögországgal. Miért van ez? Valószínűleg az országimázs miatt. Albániát még mindig sokan veszélyesnek vagy nem biztonságosnak minősítik. Itt még mindig találhatók hagyományos falvak, és a gyönyörű albán riviéra a Földközi-tenger egyik utolsó felfedezetlen partja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Secret Albania 🌍 (@secret.albania)

Az ország déli részén található strandok különösen szépek, például Himara kisvárosában és környékén. Himara új kerülete közvetlenül a tenger mellett található, egy hosszú öbölben, nagyszerű homokos stranddal. A régi Himara régi kőházaival és szűk, autómentes utcáival kicsit beljebb, egy dombon található. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Albania Discovered 🇦🇱 (@albaniadiscovered)

Koper, Szlovénia

A túlzsúfolt Pirannal ellentétben a szlovén kikötőváros, Koper még mindig viszonylag ismeretlen a turisták számára. Ez felülmúlhatja az édes sikátorokat és sok középkori épületet. Kopert az ezer nap városának is nevezik, amely számos épületet, sőt a város címerét is díszíti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cruise Port Tips (@cruiseporttips)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TRAVELER | WORLD EXPLORER (@kikiiexplorestheworld)

Budva, Montenegró

A Montenegró déli partján fekvő Budva nemcsak az ország egyik legszebb óvárosa, hanem számos fenomenális városi stranddal is rendelkezik. A "Plaza Ricardova Glava" közvetlenül az óvárossal határos, és kiemelkedő. Itt tökéletesen kombinálható az úszás és a városnézés.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Travel Budva (@travelbudva)

Kihagyhatatlan a 9. századi Keresztelő Szent János-templom, amely a város egyik legfontosabb épülete. Utána sétálhatsz a kis "Sveti Stefan" szigetre, vagy hajóval eljuthatsz a "Sveti Nikola" szigetre. Egy dolog biztos: nem leszel egyedül itt a főszezonban, Budva túl látványos ehhez.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by homefinder247 montenegro (@homefinder247_montenegro)

Alacati, Törökország

Isztambul, Antalya és Kappadókia - sokat olvashatsz és hallhatsz Törökország ezen szegleteiről. Az Égei-tenger térségét azonban gyakran elhanyagolják, sokan nem is ismerik a tengerpart gyönyörű helyeit. Akárcsak Alacati. Alacati egy félsziget az Égei-tengeren, Cesme/Izmirben. Az óváros főleg kőházakból, kopott kinézetű kávézókból és kis éttermekből áll, és műemlék épület. Alacati nagyszerű homokos öblöket is kínál, ahol nem csak úszni, hanem szörfözni is lehet.

A Delikli Koy strand az egyik legszebb a környéken. Tökéletes természetes fehér kavicsos strand egy öbölben, fehér sziklaképződmények lábánál. Csak saját autóval lehet eljutni oda, de megéri az utazást. Ha szeretnél, akár a helyszínen is táborozhatsz. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kamp Yeri | Bungalov Evler 🏘 (@kampyeri)

Skiathos város, Görögország

Tudtad? Skiathos város óvárosa volt az Amanda Seyfried főszereplésével készült „Mamma Mia” című zenés film egyik forgatási helyszíne. Ennek ellenére nem lepik el a turisták. Itt – legalábbis a többi görög szigetvároshoz képest – még a főszezonban is nyugodt. A Szent Miklós-templomból remek kilátás nyílik a város szűk utcáira - az utat a városképre jellemző macskák szegélyezik.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @Skiathos (™) (@skiathos.io)

Ha egy séta után szeretnél a tengerbe ugrani, a kikötő közelében található aranyos kis öbölben, a „Paralia Plakes”-ben megteheted. Több nyugalmat a távolabbi 60 (!!!) szigeti strandon kaphatsz. A Földközi-tenger legszebbjei közé tartoznak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by • Skiathos • (@myskiathos)

A Mandraki területén például, amely körülbelül tizenkét kilométerre van Skiathos városától, három nagyszerű strand található: Elia, Angistros és Xerxes. Elias és Angistros kicsik és bájosak, de kevés az infrastruktúrájuk. A Xerxesben nyugágyak és napernyők is bérelhetők. Ha elég ideig maradsz, lélegzetelállító naplemente lesz a jutalmad.

forrás: glamour.de 

Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };