Miről ismerhető fel egy érzelmileg intelligens férfi?
Lifestyle

Miről ismerhető fel egy érzelmileg intelligens férfi?

  • 2022. április 03.

Az ideális partner nem csak okos, hanem érzelmileg intelligens is. Hogyan lehet felismerni őt?

A partnerválasztásnál az intelligencia általában nagyon előkelő helyen szerepel. Nem csak a logikus gondolkodás képessége a fontos. Egy kapcsolatban mindenekelőtt az érzelmi intelligencia kifizetődik, vagyis az a képesség, hogy felismerjük és megértsük mások érzéseit. Ha ilyen párod van, tekintsd magad szerencsésnek.

Hogyan ismerhetjük fel, hogy partnerünk érzelmileg intelligens?

1. Kedves anélkül is, hogy valamit szeretne
 
Sokan arra használják a kedvességet, hogy kapjanak valamit cserébe. Ha partnered mindig udvarias anélkül, hogy bármit is várna cserébe, akkor tényleg egy kedves ember. Ez pedig egészen egyértelműen az érzelmi intelligenciára utal.

2. Beszél az érzéseiről

Annál jobban felismered és megérted mások érzéseit, ha tisztában vagy saját érzelmeiddel. Egy érzelmileg intelligens férfi nyitott az érzéseire, és tudatja veled, hogy mi jár a fejében.

3. Tudja mit akar

Mivel egy érzelmileg intelligens ember aggódik a saját érzései miatt, nagyon jól tudja, mit akar az élettől, és mit nem. Ehhez bizonyos életcélokat követ, és tudatja, mire van szüksége ehhez. Ha még mindig figyelembe veszi a te igényeidet, akkor nagyon valószínű, hogy érzelmileg intelligens. 

4. Beszél veled a kapcsolatotokról

Akinek problémái vannak saját vagy mások problémáinak megértésével, annak mindig nehéz lesz a saját kapcsolatáról beszélni. Az érzelmileg intelligens férfiak azonban képesek erre.

5. Egészséges szociális élete van

Az érzelmileg intelligens férfiaknak általában sok barátjuk van. Az, hogy megértik mások szükségleteit, különösen megkönnyíti számukra, hogy hosszabb ideig fenntartsák ezeket a barátságokat.

6. Nem használ pszichotrükköt

Bár az érzelmileg intelligens férfiak nagyon jól ismerik mások érzéseit és érzékenységét, nem használnák fel azokat saját céljaikra. Ezért nem fogsz érzelmi zsarolást tapasztalni egy érzelmileg intelligens férfitól.

7. Elismeri ha hibázott

Egy érzelmileg intelligens férfi tudja, mit jelent csalódni. Amikor valaki hibázik, és nem ismeri be, ez egy klasszikus helyzet, amelyben egy másik személy csalódást tapasztal. Ennek elkerülése érdekében egy érzelmileg intelligens ember megtanulta beismerni hibáit, és vállalni a tévedéseit.

forrás: freundin.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };