A belső gyermek felébresztése - 10 érdekfeszítő lecke
Lifestyle

A belső gyermek felébresztése - 10 érdekfeszítő lecke

  • 2022. április 04.

A „belső gyermek” mindannyiunkban ott van, és irányítja tetteinket. Minden nap újra és újra. Ki is valójában a belső gyermek?

Ugyanakkor ez egy utazás a jövőbe, mert lelkük a holnap házában lakik, ahogy az arab költő, Khalil Gibran fogalmazott leghíresebb művében, a Prófétában - „Igyekezhetsz olyan lenni, mint ők, de ne tedd." Próbáld meg kedvelni őket, mert az élet soha nem megy hátrafelé."


getty images

1. Kreativitás

A gyerekek kreatívak. Nem az eredményre gondolnak, hanem teljesen elmerülnek abban, amit csinálnak.

2. Legyünk jelen a pillanatban

A tegnapról és a holnapról való töprengés különösen a kisgyermekek számára idegen. Biztonságban vannak az életben - akárcsak mi. Csak hogy emlékezzenek.

3. Őszinteség

A gyerekek éppoly szabadon fejezik ki csalódottságát, mint az ellenszenvet, haragot vagy szomorúságot. Ez nem mindig megfelelő a felnőtt életben, de néha felszabadító lehet.

4. Egészséges egoizmus

Senkinek sem kell megtanítania a gyerekeket nemet mondani, sem határokat felállítani, kívánságaikat és szükségleteiket hevesen kifejezni - ebben mindannyian természetes tehetségek.

5. Tartsuk a szemünket az apró dolgokon

Kavics, fényvisszaverődés a falon. A felhő, ami úgy néz ki, mint egy dinoszaurusz. Az egész világ egy homokszemben - a gyerekeknek még mindig van rá szeme.

6. Kíváncsiság

„Már ismerem, már megtörtént”. Nekünk, felnőtteknek sok minden hiányzik, mert azt hisszük, már mindent tudunk. Sokat lehet felfedezni  új utakon, újra és újra.

7. Flow-élmény

Amit Csíkszentmihályi Mihály pszichológus flow-élménynek nevez, az teljesen normális a gyerekeknél. Nincs szükségük motivációra és összpontosításra, mert mindkettő teljesen automatikus - motivált és koncentrált.

8. Empátia

A gyerekek együttéreznek a csigákkal, gilisztákkal, hópelyhekkel és néha még a fiatalabb testvérekkel is. Talán nekik is könnyebb az együttérzés szenvedés nélkül. Jelentős különbség.

9. Sírás és nevetés

Néha akár egyszerre is. A gyerekek még önsegítő útmutatók nélkül is tudják, hogy mindkettő az élet része. Mivel akadálytalanul hagyják kifolyni a könnyeiket, még gyorsabban tör ki a nevetésük.

10. Ne félj a kudarctól

Ha a gyerekeket olyan könnyen elbátortalanítaná a kudarc, mint minket, akkor egyikük sem tanulna meg járni. Ha valami eléggé fontos, akkor is megpróbálod, hogyha az esélyek ellened játszanak.

forrás: welt-der-frauen.at
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };