8 profi tipp a pozitív gondolkodáshoz a nehéz időkben
Lifestyle

8 profi tipp a pozitív gondolkodáshoz a nehéz időkben

  • 2022. április 28.

Pozitívan gondolkodni jelenleg nem könnyű. Tippjeink vannak arra vonatkozóan, hogy mit lehet tenni a mindennapi életben, hogy jobban érezzük magunkat.

Ha most a szokásosnál nehezebb pozitívan és optimistán gondolkodni, nem vagy egyedül. A mostani események miatt sokan fáradtaknak és kimerültnek érzik magukat, ezért sürgősen bátorításra van szükségük.

Több pozitivitást tanulhatsz a mindennapi életben

A pozitív gondolkodás fontos egészségünk szempontjából. Az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia legújabb kutatása szerint az optimizmus jelentős hatással van a várható élettartamunkra, akár 15 százalékkal is megnöveli azt. Mindazonáltal: "Agyunk úgy van kialakítva, hogy lássa a poharat félig üresen, ezért meg kell szakítanunk az autopilotunkat, és új gondolkodásmódot kell bevezetnünk" - mondja Milla Lascelles egészségügyi edző.

8 tipp a pozitívabb gondolatokhoz, az optimizmushoz és a rugalmassághoz

1. Légy jelen

Igen, hallottad már, de a pillanatban élni és úgy fogadni az életet, ahogy jön, fokozott nyugalom és derű érzésére van szükség. "Sok ember azzal a gondolattal él, hogy a boldogság a következő helyen, a következő munkahelyen és a következő partnerben rejlik" - mondja Lascelles. "Amíg nem adod fel azt a gondolatot, hogy a boldogság valahol máshol van, addig soha nem lesz ott, ahol vagy." Lascelles azt javasolja, hogy minden nap állíts be több naptárbejegyzést, hogy emlékeztesd magát arra, hogy állj meg, és jegyezd fel, mit csinálsz, hogyan lélegzel, és figyeld meg gondolataidat és érzéseidet.

2. Írd le, mi az, amiért hálás vagy

Kezdj minden reggelt azzal, hogy leírod azokat a dolgokat, amelyekért hálás vagy. Lascelles azt javasolja, hogy három kategóriára összpontosíts: egy személyre, egy örömre és egy ígéretre, amiért hálás vagy. Lehet olyan kicsi és egyszerű, amennyire csak lehetséges, de ha leírod azokat a dolgokat, amelyek pozitív változást hoznak az életedben, az segíthet megváltoztatni a gondolkodásmódodat. "Azonnali boldogságot és örömet hoz, és kapcsolóként képes megfordítani az érzéseket" - magyarázza Lascelles.

3. Vedd körül magad pozitívan gondolkodó emberekkel


Jay Shetty „Gondolkodj úgy, mint egy szerzetes” (Think Like A Monk) című kiváló könyvében leírja, hogy a negatív barátok vagy kollégák milyen hatással lehetnek saját gondolkodásmódunkra – és fordítva. A negativitás ragályos. Vedd körül magad optimistákkal! 

4. Menj ki a szabadba

A természetben eltöltött idő jó hatással van a mentális egészségre. Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy mindössze 50 percnyi gyaloglás a városi parkban a legtöbb embernél boldogabb hangulatot és jobb memóriát eredményezhet. További 40 perc hozzáadásával olyan változások fedezhető fel az agyban, amelyek segítenek megelőzni a depressziót. A kint tartózkodás segít szabályozni a kortizolszintünket, ami azt jelenti, hogy kevesebb szorongást, depressziót és stresszt tapasztalunk. Irány a friss levegőre!

5. Emlékeztesd magad a pozitívumokra

"Agyunk mikromásodpercek alatt felismeri a negatív tapasztalatokat, míg a pozitív tapasztalatok legalább 20 másodpercet vesz igénybe figyelmünkből, hogy emlékké váljanak" - mondja Lascelles. „Emlékezz egy pozitív élményre, amelyet átéltél, és összpontosíts rá 30 másodpercig. Koncentrálj rá minden erőddel." Nemcsak a pozitivitás megújult érzése lesz, hanem a stresszkezelési képesség is.

6. Vigyázz a testedre és a lelkedre

Lehet, hogy egyszerűnek hangzik, de az öngondoskodásnak a lista élén kell lennie, ha rosszul érzed magad. Gondolj azokra a dolgokra, amelyek örömet okoznak számodra, és építsd be ezeket a mindennapjaidba. Ez lehet egy 15 perces otthoni arcápolás, sminkelés, vagy valami olyan egyszerű, mint egy tápláló ebéd. Bármi is legyen az, állítsd be a prioritást, és figyelj a pozitív érzésekre.

7. Változtass a testhelyzeteden

Tanulmányok kimutatták, hogy az egyenes testtartás segítségével magabiztosabbnak érezhetjük magunkat. "Ez 25 százalékkal csökkentheti a kortizolszintet, és  boldogabbá tesz minket" - mondja Lascelles.

8. Meditálj

A napi meditáció szerkezetileg megváltoztathatja az emberi agyat, segít enyhíteni a depressziót, a fizikai fájdalmat és a negatív érzésekhez vezető gondolatokat, miközben növeli a tudatosságot. Tölts le egy meditációs alkalmazást vagy keress a youtubon meditációs videót. Próbáld ki, segíteni fog! 


Teaktrade

Forrás: vogue.de




Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };