A világ legszebb rózsaszín strandjai
Lifestyle

A világ legszebb rózsaszín strandjai

  • 2022. május 30.

A rózsaszín strandok olyan hihetetlenül lenyűgözőek, hogy szinte eláll a lélegzetünk.

"Várjunk csak egy percet, valaki photoshopolta ezeket a képeket" – ez volt az első gondolatom, ami eszembe jutott, amikor megláttam a fotókat ezekről a strandokról. Egy kis kutatás után rájöttem, hogy rózsaszín strandok tényleg léteznek! A legtöbb esetben könnyen megmagyarázható, hogy honnan származik a rózsaszín homok - a lélegzetelállító strandokat atollok és korallzátonyok veszik körül. Ezt a tenger fokozatosan apró darabokra őrli, majd a többi hordalékkal felmossa a parton. Végül ez színek színes halmazát eredményezi, amelyek együtt gazdag, lágy rózsaszínt alkotnak.


iStock

Összegyűjtöttük nektek az öt legszebb rózsaszín strandot. Jó nézelődést és álmodozást kívánunk!

1. Pantai Merah, Indonézia

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SanDisk APAC (@sandiskapac)


A világ egyik legszebb strandja egy félreeső öbölben található, nem messze Komodo szigetétől. Nemcsak a türkiz víz, hanem a rózsaszín színe miatt is megérdemli ezt a címet. Ők adják a "Pantai Merah" strandnak a "Pink Beach" nevet. Következő utunk le van foglalva!

2. Pink Sands Beach, Bahamák

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kiwi Collection (@kiwicollection)


A Karib-tenger egyik legszebb strandjaként számon tartott strand a Harbour-szigeten a kis vörös élőlényeknek köszönheti színét, amelyeket a vízben lévő korallzátonyok sodornak a strandra. Ettől a képtől tényleg eláll a lélegzetünk.

3. Spiaggia Rosa, Szardínia

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝒞𝒶𝓅𝓇𝒾𝒸𝒸𝒾 (@capriccidennyrose)

Fantasztikus rózsaszín strandok nemcsak a Bahamákon találhatók, hanem Olaszországban is. A Spiaggia Rosa, az UNESCO Világörökség része, az olaszországi Budelli-sziget délkeleti oldalán található. A forma félholdra emlékeztet, a név pedig a homok színéből származik, amely világos rózsaszín és fukszia színnel váltakozik. 

4. Elafonissi Beach, Kreta, Görögország

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nature&Travel (@travel_innature)

A strandot 2014-ben a világ 25 legnépszerűbb strandja közé választották. A finom korallhomok a színek lélegzetelállító játékát és a karibi hangulatot biztosítja a krétai Elafonissi strandon. 

5. Laguna Las Coloradas, Mexikó

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tripitto | Travel video (@tripitto)

Fehér strandok, azúrkék égbolt és egy lagúna gyönyörű rózsaszín vízzel. Várj egy percet, rózsaszín? Így van! A Rio Lagartos Bioszféra Rezervátum ezen részén a víz valójában rózsaszínen világít. Miért van ez így? Mikroorganizmusok, algák és sós vízi rákok, amelyek egy része a béta-karotin színezőanyagot termeli, egyedülálló módon csillogóvá varázsolják a Las Coloradas-lagúna vizét.

forrás: cosmopolitan.de / journeyranger.com

Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };