Michael Kors - és ami a név mögött rejtőzik
Lifestyle

Michael Kors - és ami a név mögött rejtőzik

  • 2022. május 30.

Jelenlegi cikkünkben betekintést nyerhettek a világhírű designer múltjába és többet megtudhattok a Michael Kors történelméről.

A Michael Kors termékek hihetetlen népszerűségnek örvendenek az elmúlt években, különösen a hölgyek köreiben. A ruhák mellett már régóta foglalkozik a cég órákkal is, amelyek legalább annyira sikeresek, mint az egyéb kiegészítőik. Nem mondunk nagyot, ha kijelentjük, hogy a brand az első olyan név, amely felmerül, ha divatról beszélünk. A cég tavalyi bevétele közel 1 billió dollár volt és folyamatosan terjeszkedik, újabb és újabb kiegészítőkkel nyűgözve le a rajongótáborát. Jelenlegi cikkünkben betekintést nyerhettek a világhírű designer múltjába és többet megtudhattok a Michael Kors történelméről. Számos olyan érdekességet mutatunk be, amelyekről biztosan nem hallottatok még.  Nem meglepő, hogy ennek az óriási cégnek se mindig volt könnyű az élete, számos viszontagságon kellett keresztül mennie, hogy elérje a várva várt sikert. Lássuk, melyek azok a mérföldkövek, amelyek meghatározták a Michael Kors ruha és óratervező életét.


Michael Kors

1. Nem mindig a divat körül forgott az élete

Mindannyiunk életében vannak olyan szakaszok, amikor keressük önmagunkat és közben olyan utakra tévedünk, melyek nem feltétlen nekünk lettek szánva. A designer élete nem mindig a divat körül forgott. Elsődlegesen a színészi karrier volt, amely megérintette és érdekelte. Úgy gondolta, hogy a színház és a mozi szeretetéből adódóan színésznek áll, és el is kezdett egy iskolát, Manhattanben. Azonban amikor ténylegesen sor került volna rá, hogy nekikezdjen a színészi karrierjének, rádöbben az élete igazi értelme, a divat. Ennek következtében néhány alkalom után már otthagyta a manhattani intézményt, mivel érezte, hogy nem ez lenne a megfelelő pályaválasztás.

2. A siker titka a nők iránt érzett szeretetben rejlik

Joan Kors beszámolása szerint a fia, Michael azért vált ennyire sikeressé, mert szó szerint imádott együtt dolgozni a nőkkel és örömmel látta, ahogy olyan ruhákat viselnek, amelyek boldoggá teszik őket.  Természetesen ez nem meglepő, hiszen nem is tudott volna ennyire sikeres karriert befutni, ha nem szereti azt, amit csinál. Kétségtelenül erre a szakmára született és ez a tény, már fiatal korában egyértelművé vált.  Kors értékrendje szerint az a legnagyobb dicséret, amikor egy nő nem csak jól érzi magát a ruhában és gyönyörűnek tartja, de kényelmesen is tud mozogni benne. Ez az egyik legfontosabb szempont a Michael Kors órák és ruhák esetében is. Könnyen belátható, a kényelem nem elhanyagolható szempont.

3. Az 1990-es években közel állt a karrierje a bukáshoz

Kors bevallása szerint pozitívan tekintett előre annak idején a 90-es évek üzleteire, azonban ez nem teljesen a vártaknak megfelelően alakult. A gazdasági válság következtében komoly anyagi problémákkal küszködött a cég és közel állt ahhoz, hogy csődöt jelentsen. Állítása szerint a legfontosabb az volt, hogy hű legyen önmagához és a márkához, amelyet képvisel, és ne akarjon komolyan változtatni rajta, függetlenül a viszontagságos körülményektől. Michael Kors elmondása szerint ez volt az egyik legnehezebb szakasz a karrierjében, de büszke rá, hogy ezekben az időkben is tartotta magát az értékhez, amelyet képviselt.

4. Sokszor hibázik, a ruhák és órák tervezése közben, de nem kudarcként tekint rájuk

Kors állítása szerint, ha nem követsz el hibákat, elveszíted a lehetőséget az előrelépésre és megragadsz egy bizonyos szinten. Természetesen a hiba elkerülhetetlen, akkor is, ha példátlan szenvedéllyel csináljuk azt, amit igazán szeretünk. Vele is előfordult, hogy bizonyos kollekcióit a vártnál sokkal rosszabbul értékelték, de megtanulta, hogy miként kezelje a kritikákat és építkezzen belőlük. Csak előre tekintett a következő kollekció felé és nem hagyta, hogy a korábbi sikertelenségek bármilyen formában is befolyásolják a motivációját.

5. Eredetileg nem Michael Kors volt a neve

Kevesen tudják, de Kors, valójában Karl Anderson névvel született. Azt követően, hogy édesanyja hozzáment a mostoha apjához, Bill Kors-hoz, megkapta a lehetőséget, hogy más nevet válasszon magának. Mivel a Michael és a David volt a két kedvenc neve, ezért ahelyett, hogy választott volna, mindkettőt felvette. Ezt követően pedig már Michael David Kors nevet használta. Érdekesség, hogy ezt a tényt 1991-ben jelentette be a People magazinnak.

forrás: watchandfashion.blog.hu / luxury.com
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };