Aloe vera ital a szép bőrért - mit is kell tudni róla?
Szépség

Aloe vera ital a szép bőrért - mit is kell tudni róla?

  • 2022. június 13.

Az aloe vera ital állítólag segít a pattanások és foltok ellen. Megkérdeztük a szakértőket, hogy ez valóban igaz-e.

Aloe vera krémekhez

Az aloe vera bőrre gyakorolt ​​jótékony hatásai régóta ismertek, és a növényt évezredek óta használják a bőr állapotának javítására és a sebgyógyulás elősegítésére. Az aloe verát tartalmazó bőrápolók a növényből a levelek eltávolításával nyert gélt használják fel. Könnyen hozzáférhető, és különösen jól ismert bőrnyugtató hatásáról leégés után. A kutatások azt is kimutatták, hogy az aloe vera bőrre történő felvitele javíthatja az aknét és a pikkelysömört (viszkető, hámló bőrt okozó bőrbetegség). A több mint 75 potenciálisan aktív összetevővel az aloe gél lenyűgöző előnyökkel rendelkezik. Az aloe vera gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek jótékony hatással vannak a szabad gyökök okozta bőrkárosodás elleni küzdelemre.


gettyimages

Aloe vera italokhoz

Az aloe vera ital az aloe vera növény leveleinek felvágásával nyert gélkoncentrátumból készül. Az aloe vera juice egyéb összetevői minimálisak. Általában vízzel hígítva tartalmazza a gélt, és néha édesítőszert is adnak hozzá, hogy egyensúlyba hozza a növény természetes keserű ízét.

Mi működik jobban?

Az aloe vera bőrön való használatának számos bizonyított előnye van, de az, hogy aloe vera lé fogyasztásával el lehet-e érni ugyanazt az eredményt, nem annyira egyértelmű. Az aloe gélnek vannak olyan összetevői, különösen az aloe szterolok, amelyeket antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásuk miatt használtak a vizsgálatokban. Az aloe vera ital azonban több összetevőből áll, mint csak az aloe szterolok, így nehéz megmondani, hogy az aloe vera lé fogyasztása javítja-e a bőr állapotát. Vannak azonban tudományos bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy az élelmiszerek hatással lehetnek a bőrre: ahogyan a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása hozzájárulhat a gyulladásokhoz és pattanásokhoz, a bőrbarát tápanyagokban, például antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztása is pozitív hatással lehet. Azonban nincs elég tanulmány az aloe vera levéről ahhoz, hogy határozottan hozzájárul a bőr tisztaságához.

Biztonságos az aloe vera ital fogyasztása?

A szakértők szerint a megfelelő mennyiségű és típusú aloe vera lé fogyasztása biztonságosnak tekinthető. Az aloe növénynek két fő összetevője van: a tiszta gél (más néven pép) és a tejszerű nedv (más néven a gél és a növény bőre közötti réteg). Az aloe növény átlátszó zseléből készült aloe juice kis mennyiségben is biztonságosan fogyasztható. Fontos azonban odafigyelni az ajánlott adagolásra! Az aloe vera lé nagy mennyiségben egyébként hasmenést, görcsöket és puffadást okozhat.

Következtetés

A bőrgyógyászok nem állíthatják biztosan, hogy ez egy bevált módszer a bőrproblémák, például a pattanások kezelésére, mivel a témával kapcsolatos kutatások korlátozottak. Noha rengeteg anekdotikus bizonyíték van az aloe vera előnyeiről az interneten, a szakértők szerint jobb helyileg használni az aloe verát, mint lé formájában fogyasztani.

forrás: glamour.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };