A superfood (szuperétel) szó mindenhol ott van. Mitől olyan különleges egy szuperétel? Milyen szuperételek vannak? Itt mindent megtudhat a természet által kínált legjobb növényekről, beleértve az egészségre gyakorolt előnyeiket.
Úgy tűnik, minden héten egy új „szuperétel” kerül a címlapokra. Ezen a héten kelkáposzta, jövő héten avokádó.Ezért lett a „szuperétel” hívószó (. Az intelligens marketingnek köszönhetően pedig ma már mindent szuperételnek neveznek.Ez zavart és félretájékoztatást szül. Ezért sokan felteszik maguknak a kérdést: Mik az igazi szuperételek?Mi kell a szuperélelmiszerré váláshoz? Vagy a következő szuper(étel)sztárokat kézzel választja ki egy exkluzív zsűri? Van-e mindezekben a kijelentésekben egy szemernyi igazság?Mi az a szuperétel?Egy gyors Google-keresés kiköp egy definíciót, ami nagyjából így hangzik: "A szuperélelmiszer olyan tápanyagban gazdag élelmiszer, amely különösen magas a hasznosítható vitaminokban és ásványi anyagokban."
Rendben, nagyszerű, de mit jelent ez valójában?Egyszerűen fogalmazva, a szuperételek tápanyagban gazdag varázsgolyók. A szuperételek rendkívül gazdagok mikrotápanyagokban, például vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, enzimekben és egészséges zsírokban. Mindezek a tápanyagok nélkülözhetetlenek a testedhez és a jólétedhez.
Vagy másképp fogalmazva: a szuperételek a növényvilág szuperhősei.
Összegyűjtöttünk 11 szuperételt
Természetesen egyes ételek jótékony hatással vannak szervezetünk teljesítményére, mint mások. Íme néhány olyan étel, amely már kiérdemelte a „szuperétel” címet.
1. Acai bogyó

biobolt.eu
2. Acerola cseresznye

gettyimages
4. Banán

gettyimages
5. Áfonya

estheticline.hu
6. Chia mag

dreamstime.com
7. Kókuszdió

foodandwine.hu
8. Lucuma

depositphotos.com
9. Maca por

foodspring.at
10. Maqui bogyó

draxe.com
11. Matcha (zöld tea)

gettyimages
forrás: yoursuperfoods.de / gettyimages