Lifestyle
Erdei gyümölcsös sajttorta
Ez a sütés nélküli sajttorta szuper párosítás gyümölccsel, krémsajttal és mascarponéval.
Hozzávalók
A formához (Ø 18 cm)
sütőpapír
Kekszes tortalap
50 gramm vaj
1 doboz dr Oetker (amerikai epres sajttorta)
Sajttorta krém
150 gramm eper
100 ml langyos víz
400 g krémsajt
250 g mascarpone
Díszítéshez
kb 100 g vegyes bogyós gyümölcs és/vagy egy kis eper
Elkészítés
1. A torta formát béleljük ki sütőpapírral. Az epret megmossuk és feldaraboljuk, durvára vágjuk, keverőtálba tesszük és pürésítjük.
2. Megolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk az alaphoz való keveréket (a sütőkeverékkel együtt), és az egészet jól összekeverjük. Öntsük a masszát a formába, és egy evőkanál segítségével egyenletesen nyomkodjuk le az alapot. A keksz alapot felhasználásig hűtőbe tesszük.
3. A krémhez a keveréket tedd egy keverőtálba, adj hozzá langyos vizet és a pürésített epret, majd keverővel keverd el az egészet először a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig. Megjegyzés - a tálat lazán fedd le konyhai papírral, hogy elkerüld a fröccsenést. Ezután keverjük hozzá a krémsajtot és a mascarponét. A feltétet egyenletesen elosztjuk a keksz alapon. A sajttortát legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
4. Válogasd szét a gyümölcsöt, ha szükséges, mosd meg. A sajttortát gyümölcsökkel díszítjük. Közvetlenül tálalás előtt tegyünk a gyümölcsökre eperszószt.
forrás: oetker.de