Erdei gyümölcsös sajttorta
Lifestyle

Erdei gyümölcsös sajttorta

  • 2022. augusztus 04.

Ez a sütés nélküli sajttorta szuper párosítás gyümölccsel, krémsajttal és mascarponéval.

Hozzávalók

A formához (Ø 18 cm)
sütőpapír

Kekszes tortalap

50 gramm vaj
1 doboz dr Oetker (amerikai epres sajttorta)

Sajttorta krém

150 gramm eper
100 ml langyos víz
400 g krémsajt
250 g mascarpone

Díszítéshez

kb 100 g vegyes bogyós gyümölcs és/vagy egy kis eper

Elkészítés

1. A torta formát béleljük ki sütőpapírral. Az epret megmossuk és feldaraboljuk, durvára vágjuk, keverőtálba tesszük és pürésítjük.

2.  Megolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk az alaphoz való keveréket (a sütőkeverékkel együtt), és az egészet jól összekeverjük. Öntsük a masszát a formába, és egy evőkanál segítségével egyenletesen nyomkodjuk le az alapot. A keksz alapot felhasználásig hűtőbe tesszük.

3. A krémhez a keveréket tedd egy keverőtálba, adj hozzá langyos vizet és a pürésített epret, majd keverővel keverd el az egészet először a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig. Megjegyzés - a tálat lazán fedd le konyhai papírral, hogy elkerüld a fröccsenést. Ezután keverjük hozzá a krémsajtot és a mascarponét. A feltétet egyenletesen elosztjuk a keksz alapon. A sajttortát legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
 
4. Válogasd szét a gyümölcsöt, ha szükséges, mosd meg. A sajttortát gyümölcsökkel díszítjük. Közvetlenül tálalás előtt tegyünk a gyümölcsökre eperszószt. 

forrás: oetker.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };