Valójában ennyi cukor van ebben az egészségesnek tűnő ételben
Lifestyle

Valójában ennyi cukor van ebben az egészségesnek tűnő ételben

  • 2022. október 25.

A cukor elhagyása azt jelenti, hogy lemondunk az édességről – legalábbis sokan ezt gondolják.

A fogyás vagy az étrend egészségesebbé tétele érdekében sokan próbálják kerülni a cukrot. Ez általában kevés édességet jelent. Természetesen egy csokoládéban is nagy mennyiségű cukrot rejtenek, de az édesítőszert más, akár egészségesnek tartott élelmiszerek is rejtik. Itt egy kirívó példa.

Egyre többen figyelnek oda arra, hogy mi van az elfogyasztott élelmiszerben. Ha az egyik első összetevő a cukor, a termék gyakran visszakerül a polcra. Ezzel azonban a gyártók is tisztában vannak, és a cukrot kevésbé feltűnő elnevezésekkel álcázzák, mint például dextróz, szacharóz vagy glükóz, malátakivonat és még sok más.

Ha ilyenkor a szupermarketben a tejtermékek és a tejalternatívákból készült ételek elé állsz, azt gondolod, egy áfonyás joghurttal vagy a finom joghurtos itallal egészséges termékek állnak előtted.

Sajnos ez a feltételezés erősen félrevezető, mert a látszólag egészséges gyümölcsjoghurtok 150 grammos mennyiségben átlagosan hét kockacukrot tartalmaznak a GEO szerint. 21 grammnál ez annyi, mint 200 milliliter kólában.

A népszerű joghurtos italok még rosszabbak. Legyen szó eperről, banánról vagy citromról; átlagosan fél liter körülbelül 22 kockacukornak felel meg.

Ha mégsem szeretnél gyümölcsös joghurtos termékeket nélkülözni, akkor mindenképp vegyél kevesebb cukrot tartalmazó termékeket, vagy egyszerűen készítsd el otthon natúr joghurttal és pürésített gyümölccsel.

forrás: cosmopolitan.de / gutekueche.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };