Lifestyle
Olasz tésztasaláta balsamico öntettel
Mindenképpen megéri kipróbálni!
Hozzávalók
A szószhoz
175 ml olívaolaj
100 ml balzsamecet
1-2 tk méz
1-2 teáskanál mustár
50 ml vizet
só
bors
A salátához
350 g tetszőleges tészta
75 g rukkola
100 g koktélparadicsom
50 g olivabogyó, zöld vagy fekete
225 g kis mozzarella golyó (lecsepegtetett)
75 g fenyőmag
Elkészítés
Az öntethez tegyük az összes hozzávalót egy tálba és keverjük össze. Ha szükséges, ismét ízesítjük kevés mézzel, mustárral, sózzuk, borsozzuk, újra összekeverjük és félretesszük.
A salátához egy lábasban bő vizet forralunk, sózzuk, és kifőzzük benne az általunk választott tésztát.
Lecsepegtetjük, rövid ideig hagyjuk hűlni, majd összekeverjük az öntet felével. Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Közben a fenyőmagot tegyük egy serpenyőbe, és zsiradék nélkül pirítsuk aranybarnára és illatossá.
Mosd meg, majd felezd vagy negyedeld a paradicsomot. Mosd meg a rukolát és töröld szárazra. Az olivabogyót karikára vágjuk, a mozzarellát lecsepegtetjük.
Most adjunk hozzá minden hozzávalót a fenyőmag és a maradék öntet kivételével a tésztához, és alaposan keverjük össze.
Díszítsük a salátát fenyőmaggal, és csorgassuk rá a maradék öntettel.
forrás: kleineskulinarium.de