Olasz tésztasaláta balsamico öntettel
Lifestyle

Olasz tésztasaláta balsamico öntettel

  • 2022. augusztus 04.

Mindenképpen megéri kipróbálni!

Hozzávalók

A szószhoz

175 ml olívaolaj
100 ml balzsamecet
1-2 tk méz
1-2 teáskanál mustár
50 ml vizet

bors

A salátához

350 g tetszőleges tészta
75 g rukkola
100 g koktélparadicsom
50 g olivabogyó, zöld vagy fekete
225 g kis mozzarella golyó (lecsepegtetett)
75 g fenyőmag

Elkészítés

Az öntethez tegyük az összes hozzávalót egy tálba és keverjük össze. Ha szükséges, ismét ízesítjük kevés mézzel, mustárral, sózzuk, borsozzuk, újra összekeverjük és félretesszük.

A salátához egy lábasban bő vizet forralunk, sózzuk, és kifőzzük benne az általunk választott tésztát.

Lecsepegtetjük, rövid ideig hagyjuk hűlni, majd összekeverjük az öntet felével. Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni a tésztát.

Közben a fenyőmagot tegyük egy serpenyőbe, és zsiradék nélkül pirítsuk aranybarnára és illatossá. 

Mosd meg, majd felezd vagy negyedeld a paradicsomot. Mosd meg a rukolát és töröld szárazra. Az olivabogyót karikára vágjuk, a mozzarellát lecsepegtetjük.

Most adjunk hozzá minden hozzávalót a fenyőmag és a maradék öntet kivételével a tésztához, és alaposan keverjük össze.

Díszítsük a salátát fenyőmaggal, és csorgassuk rá a maradék öntettel.

forrás: kleineskulinarium.de
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };