Irány a téli csodaország: Európa 10 legszebb karácsonyi vására
Lifestyle

Irány a téli csodaország: Európa 10 legszebb karácsonyi vására

  • 2022. november 07.

Ha egy kis városi kirándulást tervezel novemberben és decemberben, akkor Európa legszebb karácsonyi vásárai szerepeljenek a napirenden.

Karácsonyi vásár Budapesten (Magyarország)

A budapesti karácsonyi vásár igazi hagyománya a magyar fővárosnak, valamint szenteste kötelező. Varázslatos hangulatot varázsol, amit a magyar főváros építészete is kiemel.


ungarnheute

2. Karácsonyi vásár a Vencel téren, Prágában (Csehország)

Václavské námestí - így hívják Prágában a második legnagyobb karácsonyi vásárt, amelyet minden évben a Vencel téren rendeznek. A piac varázslatos hangulatával elvarázsol, és karácsonyi sétákra hív a kézzel készített műalkotásoknak köszönhetően. Kötelező minden látogatónak a cseh „Trdelnik” megkóstolása.


pragueexperience.com

3. Elzászi karácsonyi vásár a Place de l'Ancienne Douane-ban Colmarban (Franciaország)

A folyó mentén a Place de l'Ancienne Douane karácsonyi vásár látogatói 50 kunyhóban gyönyörködhetnek, amelyek minden kívánságot teljesítenek, a szép ajándéktárgyaktól a finom forralt borokig. A Koïfhus, egy középkori épület, igazi szemet gyönyörködtető az éjszaka leszálltával.


buerki-reisen.ch

4. Winterlights Luxembourgban (Luxembourg)

A Winterlights fény- és animációs fesztivál egész Luxemburgot csillogó fények tengerévé és romantikus téli világgá varázsolja. A klasszikus forralt bor és snack bárok mellett a luxemburgi karácsonyi vásár olyan látványosságokkal is meggyőz, mint a felvonulások, koncertek és kiállítások.


visitluxembourg.com

5. Linzi karácsonyi vásár a főtéren (Ausztria)

A linzi karácsonyi vásár több száz éves barokk házak között található, és ezért egészen különleges varázst áraszt. A sok fény a főteret igazi téli csodaországgá varázsolja, csakúgy, mint a számos bódék, amelyek elidőzni és élvezni csábítanak.


urlaubshamster.de

  1. 6. Karácsonyi vásár a Waltherplatzon Bolzanóban (Olaszország)

    Aki ismeri Bolzanót, tudja, milyen jókat lehet ott lakmározni. Az egészen különleges benyomást keltő Waltherplatz látogatói el vannak kényeztetve. A látogatóknak ezt követően nem szabad kihagyniuk egy sétát a városban.


    dolomiti.it

    7. Karácsonyi vásár Zürichben (Svájc)

    A zürichi Christkindlimarkt Európa egyik legnagyobb fedett karácsonyi vására. Közvetlenül a főpályaudvaron 150 stand várja a látogatókat, és ízletes italokkal, ételekkel és finom csecsebecsékkel csábítják a látogatókat. Fénypontja a 15 méter magas karácsonyfa, melyet Swarovski kövekkel díszítettek.


    falstaff.ch

    8. Karácsonyi vásár Koppenhágában (Dánia)

    Utazás az egész családnak: A koppenhágai tivoli vidámpark idén is meghív mindenkit Európa egyik legszebb karácsonyi vásárára. Nosztalgikus túrák teszik ezt a kirándulást időutazássá.


    pinterest

    9. Karácsonyi vásár Drezdában (Németország)

    Az édesszájúak számára kötelező a drezdai Striezelmarkt, amelyet teljes mértékben a karácsonyi stollenek szenteltek. Advent második vasárnapján itt kerül megrendezésre a Stollen Fesztivál, ahol ünnepi szertartás keretében óriás stollent sütnek és vágnak..


    voucherwonderland

    10. Karácsonyi vásár Edinburgh-ban (Skócia)

    Az edinburghi karácsonyi vásár valóban nem hagy kívánnivalót maga után. A standok forralt borra csábítanak, a hatalmas jégpálya a szórakozásról gondoskodik, az óriáskerékről pedig remek kilátás nyílik a városra.


    europeanbestdestinations

    forrás: instyle.de / gettyimages

Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };