7 tipp, amitől gyorsabban nő a hajad
Szépség

7 tipp, amitől gyorsabban nő a hajad

  • 2022. november 17.

Gyorsabb hajnövekedés: egyáltalán lehetséges? A szakértőkkel készített interjú kiderítette, hogyan lehet felgyorsítani a hajnövekedést.

Szeretnéd, hogy nőjön a hajad?

Azt szeretnéd, hogy a hajad hosszabbra nőjön, de ez sok ember számára nem történik meg elég gyorsan. Felmerül tehát a kérdés: hogyan nő a saját hajad gyorsabban? Alapvetően genetikailag előre be van programozva, hogy milyen sebességgel nő ki a hajunk a fejbőrből: körülbelül 1-1,5 centiméter havonta. Ez évi 12-18 centimétert tesz ki. Még ha semmit sem lehet tenni ellene, akkor is gondoskodhatsz arról, hogy hajad a lehető leggyorsabban nőjön.

7 tipp a haj gyorsabb növekedéséhez

1. Rendszeresen vágasd le a hajvégeket

Elsőre ellentmondásosan hangzik, de: "Mindig kell vágni a hajat, hogy a töredezett hajvégek ne töredezzenek tovább, és ne károsítsák az egész hajat" - magyarázza Vernon François sztárfodrász. "Ha túl sokáig vársz, a végén többet kell vágni." Alapszabály, hogy a legtöbb szakember azt javasolja, hogy évente legalább háromszor vágasd le a hajvégeket – így azok egészségesek maradnak, és gyorsabban nő a haj.

2. Gondosan ápold a hosszú hajat

A stylistok egyetértenek abban, hogy a heti rendszeres kezelés elengedhetetlen a haj növekedéséhez. Ami az alkalmazást illeti, François azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy fordítsanak különös figyelmet a hajvégekre. "Ezek a szálak legrégebbi és legszárazabb részei a hajnak" - magyarázza, majd hozzáteszi: "Vékonyabbak és törékenyek, ezért fokozottan ügyeljen rájuk, hogy minimálisra csökkentsük a törést." Ráadásul a profik azt is javasolják, hogy minden nap használjunk olajat a hajvégekre. Például a Redken "All Soft Argan-6 Multi-Care Oil" nevű terméke.


redken

3. A megfelelő mosás elősegíti a haj növekedését

Nagyon fontos: a samponokat a fejbőr és a haj gyökereinek tisztítására tervezték. Soha nem a hajvégek mosására kell használni, mert feleslegesen kiszáradnának. Az öblítéskor átfolyó vizes-samponos koktél elegendő a tisztításhoz. 

4. Táplálkozás az egészséges hajnövekedésért

"Ha egészséges, kiegyensúlyozott étrended van, automatikusan azt eszed, ami a hajadnak megfelelő" - magyarázza Maria Marlowe manhattani táplálkozási szakértő. "Bármely vasban, cinkben, C-vitaminban, B-vitaminban és omega 3-ban gazdag étel erősebbé és hosszabbá teszi a hajat."

5. Kiegészítők hosszú hajra

"A biotin az első számú választás, ha hajkiegészítőkről van szó, de a legtöbb ember már elegendő biotinhoz jut az étrendből" - mondja Marlowe. Ehelyett a BioSil-t ajánlja, amely ch-OSA-t, az esszenciális tápanyagok és ásványi anyagok szabadalmaztatott kombinációját tartalmazza, amely klinikailag bizonyítottan növeli a haj vastagságát, és erősebbé és fényesebbé teszi a hajat.


farmaciauniversal

6. Selyem párnahuzaton alvás

"A pamut egyik napról a másikra kiszívja a nedvességet a hajból" - mondja Townsend. Ehelyett aludj egy selyem párnahuzaton, amely nem szárít ki, és sima felülete csökkenti a súrlódást. Vásárlási tipp: A Slip párnahuzatai kiváló minőségű eperfa selyemből készülnek, és számos szép pasztell árnyalatban kaphatók.

7. Tápláld a fejbőrt

A haj olyan, mint a növények: csak jó talajon nő. Ahogy öregszünk, a fejbőr érzékenyebbé és szárazabbá válik. Ezért fontos a fejbőr ápolása, hogy megfelelő környezetet teremtsünk az egészséges hajnövekedéshez. Különleges szérumok, mint például a "Super Anti-Aging Hair & Scalp Serum" Dr. Barbara Sturm.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dr. Barbara Sturm (@drbarbarasturm) által megosztott bejegyzés


forrás: vogue.de / praxisvita

Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };