Kínai újév: 2023 a Nyúl éve - végre fellélegezhetünk
Lifestyle

Kínai újév: 2023 a Nyúl éve - végre fellélegezhetünk

  • 2023. január 22.

A 2023-as kínai újév a Nyúlé a Víz elemében. Itt megtudhatod, mit jelent ez a 2023-as évedre nézve.

2023 a Nyúl évét ünnepli a víz elemében

2023. január 22-én ünneplik a kínai újévet – más néven Tavaszi Fesztivált –, amely 2023-ban a Nyúlról szól. A Nyúl csillagjegy hasonlít a nyugati asztrológia Halak csillagjegyéhez, amely egy romantikus, álmodozó és érzékeny csillagjegy.

A nyúl éve – mit jelent ez?

A kínai újév minden évben a téli napforduló utáni második újholdkor kezdődik. Ez általában január 21. és február 20. között van. Idén a Nyúl éve 2023. január 22-én kezdődik és 2024. február 9-én ér véget – ezután kezdődik a Sárkány éve. Összesen 12 csillagjegy van, amelyek minden évben váltakoznak. Ezenkívül minden év az öt kínai elem valamelyike ​​alá tartozik – ezek kétévente váltakoznak. 2023 a Víz elem második éve.

Elkezdődött a Nyúl éve

A kínai év minden csillagjegye egyidejűleg egy elemhez is kapcsolódik. A 2023-as kínai újév alkalmával az állatöv jelű Nyúl a Víz elemmel kezdődik. A Víz egy kicsit szelídebbé teszi a Nyúl évet, mint amilyen. A Nyúl évében az emberek különösen empatikusak, kompromisszumkészek és türelmesek.

A viták, a félreértések csökkenni fognak, vagy könnyebben megbocsáthatók. Könnyebben tudunk jól kommunikálni, és megértjük mások szempontjait. Arról gondoskodunk, hogy körülöttünk minden harmonikus legyen.

Idén mindenképpen szánj időt magadra, figyelj a mentális egészségedre, és ne halaszd folyton az orvosi időpontokat csak azért, mert valami más közbejött. Idén a víz elem segít megtalálni a belső egyensúlyt a munka és a magánélet között.

forrás: glamour.de / rp-online
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };