Küzdj a féltékenység ellen - ez az 5 tipp segíthet
Lifestyle

Küzdj a féltékenység ellen - ez az 5 tipp segíthet

  • 2023. január 27.

 A féltékenység érzése megmérgezheti a kapcsolatot. Elmagyarázzuk, miért fordul elő és mi lehet valójában a háttérben, és hogyan lehet megszabadulni tőle.

Féltékenység: Ez a legjobb módja annak, hogy hadat üzenj neki

A felmérések során a megkérdezettek mintegy 80 százaléka állítja, hogy féltékenységet érez egy kapcsolatban. 30 százalékuk rendkívül féltékenynek tartja magát. Tehát szinte mindenki tudja, milyen érzés a féltékenység – de nagyon kevesen tudják, hogyan lehet megszabadulni tőle. Most világosságot viszünk a sötétségbe, és hasznos tippekkel segítünk, hogy a lehető leggyorsabban szabadulj meg a féltékenységtől, és visszanyerd a bizalmat.

5 tipp a féltékenység leküzdésére

1. Fogadd el a féltékenységet

Még ha elsőre furcsán is hangzik - Mielőtt megszabadulnál a féltékenységtől, először szembe kell nézned az érzéssel – és el kell fogadnod.

2. Őrizd meg a hidegvéred

A féltékenység gyakori mellékhatása az úgynevezett ördögi kör. Ha egyszer gyanakodni kezdesz egy viszonyra, ez a félelem gyakran egy igazi horror forgatókönyvvé alakul a fejedben, és a bolhából elefánt lesz.

3. Legyél független és magabiztos

A féltékenység egyik leggyakoribb mellékhatása vagy oka az alacsony önbecsülés. Ha küzdeni akarsz a féltékenységgel, dolgoznod kell rajta, és mindenekelőtt jobban bíznod magadban.

4. Beszélj vele!

Ha a kedvesed ránéz egy csinos nőre az utcán, te azonnal könnyekben törsz ki? Ne csak akkor beszélj vele az érzéseidről, amikor már túl vagytok egy féltékenységi jeleneten! Kettesben, nyugodt körülmények között próbáld elmondani neki, hogy mit érzel, és kérd meg, hogy segítsen neked!

5. Kezeld a féltékenységet terápiával

Ha úgy érzed, hogy a féltékenység erősen megterheli a kapcsolatod, egyre inkább eluralkodnak az ellenséges érzelmek, vagy állandó bizalmatlanságtól szenvedsz, fontold meg a féltékenység elleni terápia lehetőségét.

forrás: glamour.de / 21kollektiv
Legfrissebb cikkek
Kategóriák
window.onload = function(){ };